Af Ritzau - 18/11-16 11:32; Opdateret: 18/11-16 12:41

Pind tvivler på svensk grænsekontrol i DanmarkPind tvivler på svensk grænsekontrol i Danmark

Sverige vil gøre grænsekontrol smidigere med svensk kontrol på dansk jord, men det begejstrer ikke Søren Pind.

storybild

Den danske justitsminister Søren Pind har svært ved at forestille sig en samlet grænsekontrol mellem Danmark og Sverige. (Billede: Scanpix/Sarah Christine Nørgaard)

Grænsekontrollen skal gøres mere smidig mellem Danmark og Sverige, mener den svenske indenrigsminister, Anders Ygeman.

Derfor så han gerne én samlet kontrol på dansk jord, men den idé, mener den danske justitsminister, Søren Pind (V), er svær at se for sig.

- Der er nogle grundlovsudfordringer. Hvis et fremmed lands politi opererer på dansk grund, er der tale om suverænitetsafgivelse, siger han.

Fredag mødtes den svenske indenrigsminister med den danske justitsminister og integrationsminister Inger Støjberg (V) i Bruxelles.

De skal diskutere, hvordan man finder en mere holdbar løsning end den nuværende grænsekontrol mellem Danmark og Sverige, som skaber væsentlig længere transporttid for pendlere.

- Vi diskuterer forskellige løsninger. Den bedste løsning er naturligvis, at vi foretager begge kontroller i samme omgang. Men det forårsager problemer for danskerne og dansk lovgivning, siger Anders Ygeman.

Både Søren Pind og Inger Støjberg er enige i, at der skal findes en mere holdbar løsning end den nuværende med grænsekontrol på begge sider.

- Vi har en fælles interesse i at lette hverdagen for de pendlere, der passerer broen, siger Inger Støjberg.

Derfor er der nu indsat en dansk-svensk embedsmandsgruppe, som skal kigge på mulige løsninger.

- Vi forsøger at finde en løsning, der er fornuftig for alle parter, siger Søren Pind.

I første halvdel af november besluttede både Danmark og Sverige at forlænge grænsekontrollen med tre måneder mere, så den nu gælder til februar 2017.

Kontrollerne skal sikre, at der er styr på tilstrømningen af flygtninge og migranter, men de forlænger transporttiden mellem Danmark og Sverige.

En undersøgelse fra DSB viser, at en togtur fra København til Malmø i gennemsnit tager 20 minutter længere nu, end før grænsekontrollerne blev igangsat.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx