Af Ritzau - 14/05-16 22:57; Opdateret: 15/05-16 00:14

SF-leder: Økonomisk politik i regeringstiden var en fejlSF-leder: Økonomisk politik i regeringstiden var en fejl

SF-formand Pia Olsen Dyhr vil aldrig mere acceptere borgerlig økonomisk politik.

storybild

Pia Olsen Dyhr, formand for SF, fastslår nu, at hendes parti ikke skulle have accepteret at videreføre den borgerlige økonomiske politik, da partiet gik i regering. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen)

Kimen til SF's monumentale krise i perioden i regering blev lagt, da SF's forhandlere, Villy Søvndal, Ole Sohn og Thor Möger Pedersen, accepterede en grundpræmis om at føre borgerlig økonomisk politik.

Det siger SF-formand Pia Olsen Dyhr til Politiken søndag med henvisning til regeringsgrundlaget i den tidligere S-R-SF-regering, hvis udgangspunkt var "VK-regeringens økonomiske politik i bredeste forstand".

- Det var en kæmpe fejl, som har martret SF gennem hele regeringsdeltagelsen, at man accepterede en borgerlig økonomisk politik, siger Pia Olsen Dyhr til Politiken.

- Det var svært at få ændret dagpengereformen og at få kigget på for eksempel en skat på finansielle transaktioner, siger hun.

Ifølge Pia Olsen Dyhr kom bekendelsen til VK-regeringens økonomiske politik til at lægge grunden til en stribe af de interne slagsmål, som S-R-SF-regeringen efterfølgende blev martret af. Hvis SF skal gå i regering igen, skal der være tale om helt anden økonomisk kurs:

- Hvis man skal være i en regering, så skal den også føre venstreorienteret økonomisk politik. Ikke borgerlig økonomisk politik, siger Pia Olsen Dyhr.

Pia Olsen Dyhr oplyser, at det på SF's landsmøde for nylig blev besluttet at nedsætte en gruppe, som skal evaluere regeringsperioden.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

OL-atlet kan næsten ingenting: Sådan...
bt.dk
Dansk stjernerytter stopper: 'Jeg har...
bt.dk
Christian Kjær om det svære farvel...
bt.dk
Far til 14-årige og udviste Yiming:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx