Af Maria Christine Madsen,Jeppe Elkjær Andersen - 21/09-17 16:49

Kvinde og mand anholdt i København: Mistænkt for terror-forsøgKvinde og mand anholdt i København: Mistænkt for terror-forsøg

To personer er torsdag blevet anholdt i København og sigtet for medvirken til forsøg på terror i udlandet.

Politiaktion

Ved du noget om sagen? Så hører BT og metroxpress meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

To personer - en mand og en kvinde - er torsdag blevet anholdt og sigtet for medvirken til forsøg på terrorisme i udlandet.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

'Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste har i dag efter længere tids efterforskning gennemført en anholdelses- og ransagningsaktion, hvor to personer er anholdt og sigtet for medvirken til forsøg på terrorisme i udlandet', oplyses det.

De to anholdte er henholdsvis en mand på 28 år og en kvinde på 29 år af 'anden etnisk oprindelse end dansk'.

BT erfarer, at anholdelserne har relation til den store politiaktion i Hallingparken i Brøndby Strand, der endnu er i gang torsdag eftermiddag.

Sagen handler ifølge Københavns Politi om indkøb og fragt af genstande fra Danmark til terrororganisationen IS i Syrien og Irak. Genstandene skulle anvendes til kamphandlinger.

»PET og vi har i dag foretaget en vellykket politiaktion med to anholdte og flere ransagninger i Storkøbenhavn. Aktionen er gennemført i et tæt samarbejde, og sagen er nu overdraget fra PET til Københavns Politi, hvor de anholdte befinder sig. Der vil blive afholdt grundlovsforhør i morgen, hvor anklagemyndigheden vil begære lukkede døre,« oplyser chefpolitiinspektør ved Københavns Politi Jørgen Bergen Skov i en pressemeddelelse.

Af den fremgår det også, at de to personer er sigtet efter den såkaldte 'terrorparagraf'.

Samtidig oplyser Operativ chef i PET, Flemming Drejer:

»Det er vigtigt i denne sag at understrege, at de afdækkede kriminelle aktiviteter alene vurderes at have haft til formål at støtte gruppen, der kalder sig Islamisk Stat i Syrien og Irak.«

Fungerende pressechef hos Københavns Politi, Claus Buhr, fortæller til BT, at sagen handler om at sende ting ud af Danmark. Så anholdelserne skal ikke ses i forbindelse med planlægning af terror herhjemme.

»Aktionen er sammen med PET, og det er noget, vi har arbejdet på i et længere stykke tid. Præcis hvor lang tid kan jeg ikke oplyse. Vi har anholdt en mand og en kvinde, for medvirken og for forsøg på terror, men det er ikke i Danmark. Vi mistænker dem for at have sendt ting fra Danmark til IS i Syrien og Irak, så det er ikke relateret med terror herhjemme. Det er vigtigt at understrege,« siger Claus Buhr, der fortæller, at de to anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør fredag.

BTs mand i Hallingparken i Brøndby Strand har tidligere fortalt om situationen derude, hvor adskillige politibiler, sprængstofpatruljer og indsatsledere er til stede:

»Der er omkring ti politibiler, både politibiler, civilpatruljer, to indsatsledere, hundepatruljer, sprængstofhunde og en stor vogn, som jeg ikke har set før, med en masse udstyr, som politiet bruger,« forklarer han.

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Opdateres...

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

17-årig piges køreprøve ødelagt af...
bt.dk
FCM-boss svarer igen: Brøndby-ejer...
bt.dk
Christian Kjær om det svære farvel...
bt.dk
Far til 14-årige og udviste Yiming:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx