Af Ritzau - 06/11-16 10:00

DF opfordrer regeringen til at støtte tysk asylforslagDF opfordrer regeringen til at støtte tysk asylforslag

Danmark bør støtte et tysk forslag om, at indføre en australsk model for flygtninge, siger Martin Henriksen.

storybild

Dansk Folkepartis Martin Henriksen mener, at regeringen fluks skal støtte et tysk forslag om at indføre den australske model for flygtninge. (Billede: Free/Folketinget)

Det tyske indenrigsministerium har i avisen Welt am Sonntag opsigtsvækkende foreslået, at Europa indfører en australsk model for flygtninge. Det mener Dansk Folkeparti skal støttes.

Forslaget indebærer, at både med flygtninge ikke får lov til at nå Europa, men bliver sendt tilbage til der, hvor de er sejlet fra. Forslaget er ikke officiel, tysk politik og har ikke været diskuteret i EU.

- Jeg synes, at Danmark som land skal bakke op om dette her og rette henvendelse til Tyskland for at se, om vi ikke kan koordinere en indsats for at få det igennem i EU.

- Hvis man vil begrænse antallet af asylansøgere og migranter, så er den australske model yderst effektiv. Det har den vist, siger Dansk Folkepartis Martin Henriksen.

Australien har længe ført en meget restriktiv immigrationspolitik, hvor bådflygtninge ikke har fået lov til at nå landets kyster. De er i stedet blevet sendt mod deres oprindelseslande eller er blevet placeret på centre på øde øer.

Landets politik på området og behandling af flygtninge har fået stor kritik, ikke mindst fordi forholdene på øerne har været meget dårlige.

- Australien er også underlagt FN's konventioner og de har gennemført politikken. Så dem, der skulle være bekymrede for et eventuelt konventionsbrud kan godt ånde lettet op.

- Hvis Australien kan gennemføre dette her uden at bryde konventionerne, så kan Europa også, siger Martin Henriksen.

Han vurderer samtidigt, at der er mere støtte i Europa til en mere restriktiv flygtningepolitik, end der har været længe.

- De tanker, vi har haft længe, vinder større og større gehør i andre lande. Vi mærker en større forståelse for, hvorfor vi mener de ting, vi mener i Dansk Folkeparti, i udlandet.

- Jeg tror simpelthen, at virkeligheden tvinger de andre europæiske lande til at skifte kurs, siger Martin Henriksen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet Mand købte fotografi på...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx