Af - 29/04-15 23:00

GRAFIK over Yahya-effekten: Kun tiden holder ham fra FolketingetGRAFIK over Yahya-effekten: Kun tiden holder ham fra Folketinget

Nationalpartiet har siden Yahya Hassan meldte sit kandidatur for det nye parti opnået tilstrækkelig opbakning til at komme på valgsedlerne. Men bureaukrati holder partiet langt væk fra opstillingsberettigelse.

På bare tre uger har den kontroversielle digter Yahya Hassan formået næsten at fordoble Nationalpartiets støtte.

Fra at være et undseeligt parti i den absolutte udkant af dansk politik har det nye parti nu nok støtte til at kunne stille op til det nært forestående valg til Folketinget.

Således kan partiet fremvise over 27.000 vælgererklæringer, hvilket er omkring 12.000 mere end for tre uger siden, da Yahya Hassan meldte sit kandidatur. Der er således mere end rigelig opbakning til at Yahya Hassan og hans partifæller kan se deres navne på den kommende valgseddel, hvilket 'blot' kræver 20.260 underskrifter.

Yahya Hassan anmelder vold på københavnsk diskotek
Yahya Hassan anmelder vold på københavnsk diskotek

Mere Yahya-ballade: Skubbede til radiovært inden overfald
Mere Yahya-ballade: Skubbede til radiovært inden overfald

- Det er meget glædeligt, at vi er gået så meget frem. Det er en stor cadeau både til Yahya Hassan, men også til partiet, siger partiformand, Kashif Ahmad til Altinget.

Men Nationalpartiet er reelt stadig langt fra at få muligheden for et kryds fra vælgerne, da vælgererklæringerne skal godkendes i kommunerne. Det er kun sket for små 10.000 af partiets vælgererklæringer.

Derfor synes Yahya Hassan og Kashif Ahmad formentlig, at tiden frem mod at statsminister Helle Thorning-Schmidt udskriver valg, går lidt for hurtigt. Partiet risikerer at skulle vente indtil næste valg med at få dets opstillingsberettigelse.

Nationalpartiet: Yahya Hassan er blevet overfaldet
Nationalpartiet: Yahya Hassan er blevet overfaldet


- Vi har gjort, hvad vi kan. Nu står vi i en situation, hvor vi reelt set bare venter på, at demokratiet tillader os at kunne stille op, siger Kashif Ahmad.

LÆS OGSÅ: Yahya Hassan skaffer støtte til Nationalpartiet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx