Af - 01/07-14 06:41; Opdateret: 01/07-14 12:04

Sigtet: Afdelingsleder brugte kommunes penge på tøj og skoSigtet: Afdelingsleder brugte kommunes penge på tøj og sko

En 36-årig kvinde står sigtet for at have svindlet for et sekscifret beløb.

storybild

Hun er blandt andet sigtet for at misbruge sin arbejdsgivers dankort til privatkøb. (Billede: Polfoto/Genrefoto)

En tidligere afdelingsleder for en ungdomsinstitution i Aabenraa er sigtet i 25 forskellige forhold for mandatsvig, dokumentfalsk og bedrageri. 22 af disse fandt angiveligt sted, da hun arbejdede for institutionen.

De 25 forhold har i alt indbragt hende knap 215.000 kroner. Det fremgår af retsmødebegæringen, som metroxpress har fået indsigt i.

Bokser dømt for vold
Bokser dømt for vold

Skyldig: 2 års fængsel for samleje med steddatter
Skyldig: 2 års fængsel for samleje med steddatter

De første 22 forhold drejer sig om perioden april-august 2013, hvor den 36-årige kvinde er sigtet for at have snydt Aabenraa Kommune for 111.106 kroner. Det gjorde hun ved at misbruge udgiftsbilag og sin arbejdsgivers dankort til at købe en grill, adskillige par sko, tøj, tur til frisør, hotelophold og kontanthævninger.

Anklager Lars Viereck oplyser til metroxpress, at kvinden blev fritstillet af sin arbejdsgiver, efter den påståede svindel blev opdaget sidste år.

Derudover fremgår det også af retsmødebegæringen, at hun i perioden januar-maj 2014 har svindlet sig til 103.517 kroner. Over halvdelen af disse har hun uretmæssigt fået af Coop Bank A/S, efter hun havde genåbnet en kreditkonto i sin samlevers navn, og derefter brugt kontoen til at foretage 13 forskellige betalinger.

57-årig får otte års fængsel for sextortur
57-årig får otte års fængsel for sextortur

56-årig fotograf tiltalt for at krænke unge piger
56-årig fotograf tiltalt for at krænke unge piger

Anklagemyndigheden oplyser, at man fik den første anmeldelse af kvinden november sidste år, og efterfølgende er der løbende kommet flere anmeldelser.

- Så længe det går godt, så fortsætter folk ofte. De har svært ved at stoppe det. Det er jo lettjente penge, hvis man finder ud af, at man kan bruge sin arbejdsgivers betalinsgkort, siger anklager Lars Viereck til metroxpress.

Kvinden er ikke tidligere dømt, hvorfor der formentlig kommer til at falde en betinget fængselsdom og vilkår om samfundstjeneste, hvis hun bliver kendt skyldig.
__________________
OPDATERING: Lars Viereck oplyser til metroxpress, at retssagen er udsat på grund af sygdom.


Metroxpress følger sagen tirsdag, hvor den skal for Retten i Sønderborg.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx