Af Christian Hansen - 09/10-17 18:04; Opdateret: 09/10-17 19:19

14 ugers mareridt venter 50.000 togrejsende14 ugers mareridt venter 50.000 togrejsende

Banedanmark gennemfører sporarbejde på en af landets travleste strækninger i foråret 2019.

storybild

Togrejsende fra Roskilde skal væbne sig med tålmodighed i 2019. (Billede: Henning Bagger)

Der venter pendlerne fra Danmarks tredje travleste stationsby nogle ærgerlige perioder, når Banedanmark igennem i alt 14 uger gør det surt og besværligt at komme til og fra studie eller arbejde.

Det sker, når et stort renoveringsarbejde begynder mellem Roskilde og Høje Taarstrup i foråret 2019, skriver Roskilde Dagblad.

Det vil medføre smalhals på jernbanesporet på strækningen mod København fra Roskilde, der med 28.800 daglige rejsende er Danmarks tredje travleste ifølge Trafikstyrelsen. I alt stiger flere end 50.000 danskere på toget på mellem Roskilde og Høje Taastrup.

Projektleder Mads Dalgaard fra Banedanmark oplyser, at der bliver tale om en omfattende opgave, når der skal lægges nye skærver og nye skinner.

Arbejdet med at forny skinnerne vil ske over flere etaper, efter at Banedanmark tager hul på opgaven i foråret 2019.

»Når vi kommer hen på den anden side af sommerferien, så vil de to spor være lukket i to gange fire uger og to gange tre uger hen over resten af året,« siger Mads Dalgaard til Roskilde Dagblad.

Den gennemgribende renovering kommer til at koste 300 millioner kroner. Planen for ændringerne i køreplanen er lige nu i høring hos blandt andre DSB.

Banedanmark kan over for metroxpress ikke oplyse, hvordan trafikken vil blive afviklet på strækningen i perioderne med sporarbejde.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tætte venner klar til at hjælpe...
bt.dk
Belgisk politi har afspærret dele af...
bt.dk
FCK færdige i Europa League: Én mand...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Derfor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx