Af Ritzau - 12/10-16 15:59; Opdateret: 12/10-16 18:30

To mænd får lange fængselsdomme for påsatte brandeTo mænd får lange fængselsdomme for påsatte brande

I sommeren 2015 satte to mænd ild til blandt andet lader og campingvogne. Samlet løb skaderne op i millioner.

storybild

To mænd på 23 og 30 år er blevet kendt skyldige i gentagne gange at have sat ild til blandt andet lader og halmstakke på Lolland-Falster. (Billede: Free/Silas Fuglsbjerg, Ritzau)

To mænd på 23 og 30 år er blevet kendt skyldige i gentagne gange at have sat ild til blandt andet lader og halmstakke på Lolland-Falster, og de er onsdag eftermiddag blevet idømt lange fængselsstraffe.

Retten i Nykøbing Falster mener, det er blevet bevist, at de to tiltalte mænd er skyldige i de fleste af de mange forhold, de var anklaget for.

Også omfattende tyverier er de to mænd kendt skyldige i. Brandene og tyverierne løb ifølge anklageskriftet op i mange millioner kroner.

23-årige Kim Faber Harrison Rasmussen og 30-årige Jim Viggo Pedersen er blevet idømt fængsel i henholdsvis otte og fem år, oplyser retten.

De har endnu ikke besluttet, om de vil anke byrettens afgørelse.

Det var i sommeren 2015, at de to mænd blandt andet satte ild til lader med bigballer af halm, marker med halmstakke og to campingvogne.

Den første ildspåsættelse fandt sted 21. maj sidste år, hvor mændene satte ild til en campingvogn på en parkeringsplads i Gedser. Skaderne løb op i 15.000 kroner.

Små fem uger senere slog de to mænd til igen. Men denne gang gik de efter et større bytte. 26. juni satte de nemlig ild til en lade med bigballer i Kettinge på Lolland. Skaderne løb op i mindst 1,58 millioner kroner.

Senere på efteråret tog den yngste af de to ud til en adresse i Stubbekøbing alene. Her satte han ild til en lade med et tilhørende anneks, hvor der befandt sig to mennesker, som nåede at blive reddet ud.

Denne gang forårsagede han skader for mere end 17 millioner kroner.

Den ældste mand er blevet frifundet for to tilfælde af brandstiftelse, som den anden er kendt skyldig i.

Det ene tilfælde drejer sig om brand i en lade med skader for over tre millioner kroner. Det andet drejer sig om ildspåsættelse af en stor halmstak.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx