Af Tinie Maibøll - 14/08-17 18:38

Smukfest takker af: Det efterlader folk i lejreneSmukfest takker af: Det efterlader folk i lejrene

Årets Smukfest synger på allersidste vers. Men ved de store campingområder, som har dannet de hjemlige rammer for årets festivalgængere ugen igennem, skal arbejdet først til at gå rigtigt i gang.

storybild

Sidste dag på Skanderborg Festival 2017, og mange har forladt campingspladsen "kærligheden". Søndag den 13. august har mange af gæsterne på årets Skanderborg Festival forladt deres camps og taget hjem. (Billede: Sarah Christine Nørgaard)

Langs vejene fra Bøgeskoven i Skanderborg slanger kilometerlange køer af mennesker med trækvogne, telte, rygsække og campingstole sig på vej hjem fra dette års Smukfest.

Og mens nogle pakker helt sammen og tager telt, madrasser og overskydende dåseøl med sig hjem igen, lader mange også deres ting stå i deres iver efter at komme hjem.

Et af de campingarealer er 'Kærligheden' et par kilometer fra festivalpladsen. Søndag eftermiddag ligner området en spøgelsesagtig campingmesse, der pludselig er blevet ramt af en orkan.

Forladte telte blafrer i vinden og afslører i glimt indholdet i kabinerne. Efterladte gummisko, punkterede, blå luftmadrasser, sammenkrøllede konservesdåser og nedtrådte cigaretpakker ligger side om side med stakkevis af sammensunkne campingstole. Det eneste bevis på liv er de frivillige medhjælpere, der går rundt på pladsen og de fulde hvepse, som slubrer sjatterne fra ciderdåserne i sig i den bagende sol.

Men det er ikke kun de mest almindelige redskaber til en uges fest og teltovernatning, som efterlades på campingområderne. Nogle af de mere pudsige ting, kan ses i galleriet herunder.

Smukfest oplyser på deres hjemmeside, at efterladte telte og udstyr, som ikke fejler noget, doneres til hjemløse, som kan få glæde af det fremover.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx