Af - 26/03-14 13:57; Opdateret: 26/03-14 14:21

To-sproget skole holder lucia-optogTo-sproget skole holder lucia-optog

Tovshøjskolen i Århus, der nu er den eneste folkeskole, med udelukkende to-sprogede elever fejrer jul ligesom alle andre folkeskoler

storybild

Danmarks eneste skole udelukkende med tosprogede elever har både juleafslutning, kalenderoptog og lucia-optog. Her er det dog på Østerbro, at de synger "Sankta Lucia." (Billede: Hansen Lars)

Nok er samtlige godt 300 elever på Tovhøjskolen tosprogede, men derfor kan man stadig elske brunkager og kræmmerhuse.

Skolen har været i en større mediestorm i dag efter, at Metroxpress i dagens avis kunne fortælle, at den sidste etnisk danske elev er stoppet på skolen i Gellerup.

Skoleleder Aase Nielsen fortæller til Metroxpress, at de holder fast i dansk kultur på skolen:

-Vi er en dansk folkeskole, og selv om en meget stor del af vores elever er muslimer, så fejrer vi også juleafslutning, har adventskrans og luciaoptog, og det synes vores elever er hyggeligt, siger hun.

Tovhøjskolen er heldagskolen fra 8.15 til 15.45 hver dag, hvor eleverne får både morgenmad og frokost. Alt her er dog halal.

- Vi serverer halalmad på skolen, fordi vi selvfølgelig har indrettet menuen efter eleverne, andet ville være mærkeligt. Kantinen ville gå konkurs, hvis vi ikke tager højde for kunderne. Man sælger heller ikke bøffer til vegetarianere, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx