Af - 07/05-14 13:12; Opdateret: 06/01-16 13:11

INTERAKTIV GRAFIK: Så mange svindlere fanger politiet i Københavns LufthavnINTERAKTIV GRAFIK: Så mange svindlere fanger politiet i Københavns Lufthavn

Misbrug med fortrolige dokumenter er et stigende problem i Københavns Lufthavn, viser en aktindsigt.

storybild

(Billede: Polfoto)

I de senere år er dokumentfalsk blevet et stigende problem i Københavns Lufthavn, og onsdag kan Metroxpress fortælle, at udlændinge, som rejser til Danmark, i højere grad nu benytter et ægte dokument, som tilhører en anden person - det politiet kalder personelfalsk.

Det viser en aktindsigt i årsopgørelsen fra 2013 fra Dokumentafsnittet, som er politiets statistikafdeling i Københavns Lufthavn.

35.000 danske pas er forsvundet
35.000 danske pas er forsvundet

Årsopgørelsen indeholder også hvilke typer af dokumentfalsk, som politiet i lufthavnen har registreret siden 2010, og på baggrund af tallene har metroxpress fået lavet to interaktive grafikker, du kan gå på opdagelse i nederst på siden.

Grafikkerne dokumenterer, at der på flere områder er sket en stigning i antallet af personer, som forsøger at forfalske pas, ID-kort og vigtige papirer som f.eks. opholdstilladelser, og lederen af Dokumentafsnittet, Rene Therming, fortæller, at forfalskningerne efterhånden er af høj kvalitet.

Passager med stjålet pas skulle til Danmark
Passager med stjålet pas skulle til Danmark

- Den teknologiske udvikling betyder, at det bliver nemmere for almindelige mennesker med computerindsigt at lave noget, vi kan have svært ved at afsløre, siger han til Metroxpress.

- Problemet er, at der nogen gange skal mikroskoper til at afsløre, om de er falske, og det er helt klart en udfordring, siger Rene Therming, som derfor ikke kan afvise, at personer med falske dokumenter slipper igennem politiets kontrol.

Undersøgte dokumenter og resultat.
Der er udelukkende tale om undersøgte sager. Ikke om der er rejst sigtelse i sagen.
Under "Misbrugte total" kan man se det samlede antal sager om dokumentfalsk.


Her kommer de falske dokumenter fra.
Italienske dokumenter bruges typisk af somaliere, eriteanere, syrere og albanere, der forsøger indrejse i Danmark.
De svenske dokumenter anvendes til personelfalsk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx