Af - 17/09-14 10:52

Glem catwalken - modelkarrieren foregår på InstagramGlem catwalken - modelkarrieren foregår på Instagram

Instagram er blevet et slagkraftigt visitkort for modeller verden over. Danske bureauer bekræfter, at det kan fremme modelkarrieren at bruge sociale medier rigtigt

Bildstrecke im Grossformat »

Jenah Yamamoto (@gypsyone), der har over 580.000 følgere på Instagram, er en af modellerne, som One.1K satser på.

En model skal ikke kun længere møde op og levere varen til fotoskydning eller på catwalken. Nu er Instagram også en arbejdsplads.

I USA satser det nye modelbureau ved navn One.1K på unge kvinder, der både har modeltalent og stjernestatus på sociale medier.

Danske modeller er også godt med, når det handler om at bruge sociale medier for at fremme karrieren, er beskeden fra Munir Bouylud, direktør for Elite Model Management i København.

- Det kan helt sikkert påvirke en modelkarriere meget positivt, da man på eksempelvis Instagram har mulighed for at vise på en sjov og direkte måde, at man er mere end et kønt ansigt - men har en unik personlighed, siger han.

Den pointe bakker direktør hos Le Management, Jannick Lindberg, op om:

- Man kan få et glamourøst billede af modellen, ligesom man også kan se, at de er helt almindelige mennesker, der også spiser havregryn en gang imellem. Bruger man de sociale medier rigtigt, kan det gøre en stor, positiv forskel i en models karriere, lyder det fra ham.

Begge bureauchefer oplever fra kunderne større efterspørgsel på netop den slags modeller.

- De kan også se ideen i, at en model med mange følgere eller venner, uploader et billede i deres tøj. Flere og flere af de store kunder, kigger efter en model med et stærkt brand - og tilkøber ofte også en models Instagram-, Facebook eller Twitter-profil, når de skyder med dem, forklarer Jannick Lindberg.

Legendarisk model: Vi troede vand var fedende
Legendarisk model: Vi troede vand var fedende

Det er ofte vigtigt for kunderne, hvor mange følgere modellerne har, når de booker hos Elite Model Management, fortæller Munir Bouylud. Det er derfor ikke kun modellernes udseende, men også deres personlige brand, der skaffer dem jobs.

- Vi rådgiver selvfølgelig modellerne omkring at have et professionelt øje for at bruge mediet rigtigt. For der er absolut en power i mediet, og man skal ikke poste hvad som helst, siger Munir Bouylud.

Ny model: Her er Remees nye kæreste
Ny model: Her er Remees nye kæreste

Og skulle du sidde med en drøm om at blive model, er Instagram faktisk ikke et helt dumt sted at få eksponering.

- Vi har fundet et par af vores modeller via Instagram, så det kan sagtens ske. Det sker sommetider lidt tilfældigt, men vi holder også øje, lyder det fra Jannick Lindberg.

Tøjfirma gjorde model markant tyndere: Se før- og efter-billederne
Tøjfirma gjorde model markant tyndere: Se før- og efter-billederne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksperter jubler over Kronprinsessens...
bt.dk
Søren Østergaard kom til at købe...
bt.dk
Gitte brugte to timer på at køre 200...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert: Derfor fik...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx