Af JENS ANTON HAVSKOV HANSEN - 19/06-17 12:41

Johnny har fået sin dom: Derfor myrdede jeg min otte-årige datterJohnny har fået sin dom: Derfor myrdede jeg min otte-årige datter

51-årige Johnny Jonassen er ved Retten i Odense mandag formiddag blevet idømt 14 års fængsel for at have dræbt sin otte-årige datter Louise.

storybild

(Billede: Privat)

Tragedien skete i hjemmet på Rådyrløkken i Korup ved Odense sent om aftenen den 3. august i fjor, da Johnny Jonassen som udgang på forudgående samværsproblemer med sin fraseparerede hustru tog en frygtelig hævn, da han – mens den spinkle pige lå sovende i sin seng – klæbede hendes mund til med gaffatape, trak to plastikposer over hendes hoved og derefter gennem flere minutter og ad to omgange klemte til om hendes næse, mund og hals.

Hvorefter han bar hende ud på badeværelset og lagde hende under vandoverfladen i det fyldte badekar.

»Jeg lagde hende ud i badekarret for at være sikker på, at hun var død. For hvis hun ikke var, ville hun i hvert fald være blevet hjerneskadet,« lød det fra Johnny Jonassen, da han i vidneskranken i en propfuld retssal 3 i domhuset i Odense forklarede, hvad der skete den skæbnesvangre aften.

Motivet til den vanvittige handling var, forklarede han, at både han selv og Louise skulle ”til et bedre sted”, som han udtrykte det. Altså at han ville dræbe sin datter først og derefter tage livet af sig selv. Det forsøgte han også. For efter at være sikker på, hun var død, satte han sig op til hende i det fyldte badekar og skar sig selv i håndleddene. Men blødningerne var ikke tilstrækkelige til, at det var livstruende.

Det kom frem under specialanklager Klaus Holten Kristensens dokumentation af sagen, at Johnny Jonassen umiddelbart efter Louises død sendte SMS-beskeder til sin 40-årige fraseparerede kone – Louises mor – hvor der dels var et billede af Louise liggende død i badekarret; dels et billede af en væg med blodstænk.

Alligevel pointerede Johnny Jonassen to gange i løbet afhøringen, at han ikke dræbte sit eget kød og blod for at få hævn og på den måde straffe sin ekskone.

»Jeg vil gerne have lov at forklare, at det ikke var hævn på nogen måde. Jeg vil på det tidspunkt vise J. (ekskonen, red.), at det hele er hendes skyld. At det er hendes skyld, at Louise er død,« sagde han.

Mens der fra tilhørerpladserne bagest i retslokalet blev taget nogle dybe indåndinger.

I sin procedure kaldte specialanklager Klaus Holten Kristensen forklaringen fra Johnny Jonassens for ”notorisk vrøvl”. Og begrundede den betragtning med, at det tydeligvis var hævn, det handlede om. At Johnny Jonassen ikke kunne acceptere, at når han ikke havde så meget samvær med Louise, som han ønskede, så skulle hendes mor heller ikke.

Eneste spørgsmål fra forsvarer Nis Stemann Knudsen var: Hvordan har du det i dag?

Hvortil Johnny Jonassen svarede:

»Det har været fuldstændig ødelæggende for mig. Jeg ved, det lyder helt sindssygt, men Louise betød alt for mig. Det er fuldstændig forfærdeligt, at jeg har slået hende ihjel. Hun havde jo ingenting gjort.«

Den ulykkelige mor til dræbte Louise var til stede i retssalen i sidste del af gennemgangen af sagen. Hendes bistandsadvokat gjorde rede for, at den 40-årige kvinde gennem ti år har levet i et voldeligt ægteskab med Johnny Jonassen. Hvilket han selv nægter.

Umiddelbart inden sagen blev optaget til dom, rejste den næsten to meter høje Johnny Jonassen sig op og sagde grådkvalt:

»Jeg burde have søgt psykolog. Jeg burde have søgt hjælp. For når man sådan kommer ned på jorden igen, så kan man jo godt se, at man er ansvarlig for sine egne handlinger. Det var ikke J.s (Louises mor, red.) skyld. Det var min skyld. Det var mig, der slog Louise ihjel.«

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mysterium på Christiania: Hvorfor...
bt.dk
Løkke dropper Vestager
bt.dk
Med ét tweet sendte 20-årig...
bt.dk
Børnehave lukket ned: Én voksen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx