Af Bo Poulsen - 18/10-14 08:24

TV: Fem anholdt under voldelig racismeprotest i natTV: Fem anholdt under voldelig racismeprotest i nat

En betjent blev kørt på skadestuen, og flere er angiveligt ramt af kasteskyts fra demonstranter i København.

Vagtchefen oplyser, at fem er blevet anholdt i nat. To af dem for vold mod politiet. De sidste tre er formentlig også blevet anholdt for det, oplyser Københavns Politi. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

En demonstration på Amagertorv i København udviklede sig voldeligt sent fredag aften.

I løbet af natten opløste demonstrationen sig, da politiet fik fulgt den til Nørrebro, men inden da var omkring 300 mennesker ifølge politiet samlet til en demonstration mod racisme, og det gik ikke helt fredeligt for sig, oplyste vagtchef ved Københavns Politi Henrik Brix.

KLIK HER for at se video og billeder på localeyes.dk.

- Vi er til stede på Amagertorv, hvor autonome typer er samlet for at demonstrere. Dem bruger vi tid på, for de har kastet kanonslag, dåser og flasker. Derudover har de begået hærværk med graffiti mod flere butikker, sagde han til Ritzau.

Dansk Islamisk Center: Demonstration mod IS er vigtig
Dansk Islamisk Center: Demonstration mod IS er vigtig

Jødisk forening før mangfoldighedsfest: Vi er bange
Jødisk forening før mangfoldighedsfest: Vi er bange

Flere betjente er blevet ramt af kasteskyts. Derudover blev en betjent kørt på skadestuen. Han kom dog kun lettere til skade og blev udskrevet igen i løbet af natten. Han var blevet ramt i hovedet med en brosten.

- Nogle er blevet ramt af kasteskyts, men der er ikke de helt store konfrontationer. Vi fulgte demonstrationen til Nørrebro, hvor den gik i opløsning, siger Henrik Brix tidligt lørdag morgen.

Demo afbrudt efter uro
Demo afbrudt efter uro

I alt fem personer er blevet anholdt. To af dem er blevet anholdt for vold mod politiet. Henrik Brix kan ikke oplyse, hvad de andre tre er anholdt for, men ifølge vagtchefen er det formentlig også for vold mod betjente.

Demonstrationen begyndte omkring klokken 22 efter at være blevet annonceret på Facebook.

- Det gik meget godt til at starte med. Vi rykkede ud med det samme for at få en dialog i gang. De skal jo have lov til at demonstrere, men det skal foregå under fornuftige forhold. Vi tog kontakt til dem, men der var ingen, som ville tage ansvar, så vi blev der for at se udviklingen. Når de så begynder på graffiti og den slags, er vi nødt til at gribe ind, siger Henrik Brix.


LÆS OGSÅ: 50 personer ville forstyrre pro-israelsk demonstration

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BT erfarer: Brøndby betaler 11...
bt.dk
Hareide om smertehelvede: 'Når du...
bt.dk
Tv-ekspert stiktosset over p-afgift:...
bt.dk
Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx