Af - 28/03-15 12:16

Amagermandens ofre: - Vi åbnede døren til rædselskabinettetAmagermandens ofre: - Vi åbnede døren til rædselskabinettet

Seks af ofrene mødtes tilbage i januar for første gang, hvilket var en stor forløsning for dem.

storybild

Marcel Lychau Hansen - bedre kendt som Amagermanden - føres til en afhøring, mens sagen stadig stod på. (Arkivfoto) (Billede: Polfoto)

- Hver gang åbner vi jo en dør til rædselskabinettet.

Sådan lyder det fra et af Amagermandens ofre, der ønsker at være anonym, efter at hun og fem andre kvinder, der alle har været udsat for de frygtelige overgreb, mødtes en weekend i januar.

Det skriver Randers Amtsavis.

Mødet, der skriver dansk kriminalhistorie, fordi det var første gang, at man samler ofre for samme voldtægtsmand, kom i stand efter invitation fra Landsforeningen Hjælp Voldsofre.

Foreningen havde samlet kvinderne i afslappet og trygge rammer på Hotel Randers. Og oplevelsen var positiv.

Her taler Amagermandens sidste offer ud
Her taler Amagermandens sidste offer ud

Anmeldelse: Amagermandens søn lænser familien
Anmeldelse: Amagermandens søn lænser familien

- Jeg var meget nervøs, og det var også noget akavet i toget til Randers, nogle kendte jo hinanden i forvejen. Men der gik godt nok ikke ret lang tid, før vi følte, at vi havde en særlig forbindelse, siger Mandy Johnson, som er endnu et af Amagermandens ofre, Randers Amtsavis har talt med, og fortsætter:

- Det var fedt, at vi havde muligheden for at lære hinanden at kende aftenen inden, kurset gik i gang. Da sad vi over et glas rødvin og hørte hinandens historier. Det gjorde, at der sådan set ikke var nogle overraskelser, da kurset kørte dagen efter.

Offeret, der ønsker at være anonym, beskriver mødet som intenst:

- Det var en utrolig stærk følelse. Vi følte med det samme et bånd. Der var masser af omsorg, accept og respekt for hinanden. Da vi mødtes blev der grædt og grinet, og vi fortalte hver især vores historie og fik talt ud.

- Og den følelse man selv gik med, kan du godt multiplicere med 1000, da vi var sammen. Det var rimeligt heftigt og intenst, fortæller det anonyme offer.

Amagermanden, hvis borgerlige navn er Marcel Lychau Hansen, blev idømt fængsel på livstid i 2011 efter at være blevet kendt skyldig i to drab og seks voldtægter samt forsøg på brandstiftelse.


LÆS OGSÅ: Amagermandens søn: Jeg har mistet alt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-formand i krig om toppost i...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx