Af - 12/02-14 19:46; Opdateret: 13/02-14 08:20

Ny Marius giraf skal også aflivesNy Marius giraf skal også aflives

Aflivningen af den 18 måneder gamle giraf Marius i Københavns Zoo affødte store protester. Nu risikerer en anden giraf med samme navn, at lide samme skæbne i Jyllands Park Zoo.

storybild

Endnu en giraf ved navn Marius, er i fare for at blive aflivet. Denne gang i Jylland. Arkivfoto. (Billede: Polfoto/JENSEN LASSE)

Sagen om den unge giraf Marius' aflivning vil ingen ende tage. I Jyllands Park Zoo har de også en giraf med det navn gående, og han er også i fare for at blive aflivet, på grund af selv samme avlsprogram som tog livet af den første Marius.

Så meget skrev medierne om Marius
Så meget skrev medierne om Marius

Marius er en såkaldt hybrid, altså en krydsning mellem to underarter af giraffer, og derfor kan han gå hen og blive aflivet, når Jyllands Park Zoo på et tidspunkt får en renracet hun-giraf, det skriver tv2.dk.

Legendarisk zoo-direktør: Jeg ville også have aflivet Marius
Legendarisk zoo-direktør: Jeg ville også have aflivet Marius

- Vi er blevet accepteret i avlssamarbejdet for de renracede giraffer, og hvis vi får en hun, så skal Marius væk herfra, for vi kan ikke have to hanner og en hun til at gå sammen. Så vil der blive kampe, siger dyrepasser Janni Løjtved Poulsen til tv2.dk.

PR-ekspert: Derfor er Giraf-stunt rigtig, rigtig mange penge værd
PR-ekspert: Derfor er Giraf-stunt rigtig, rigtig mange penge værd

Hun understreger, at de selvfølgelig vil forsøge at finde et nyt hjem til den syv-årige Marius, når parken får en ny hun-giraf men, at de vil aflive ham, hvis der ikke er nogen, der kan overtage ham.

- Det kan være, at der er et sted, der kan have ham, men sandsynligheden er nok lille. Så hvis avlskoordinatoren beslutter, at han skal aflives, så er det det, vi gør, siger Janni Løjtved Poulsen.

Zoo-direktør sætter engelsk tv-vært til vægs
Zoo-direktør sætter engelsk tv-vært til vægs

Al balladen omkring den første Marius' aflivning har dog ikke afskrækket Jyllands Park Zoo.

- Vi har aflivet overskudsdyr i Danmark i mange år. Mange steder i udlandet, hvor de ikke gør det, går dyrene under kummerlige forhold, og de kan heller ikke få lov at yngle. Det, synes vi, ikke er okay, siger Janni Løjtved Poulsen.

Vrede veganere: København er ‘barbarernes by’
Vrede veganere: København er ‘barbarernes by’

Den jyske Marius er i øvrigt opkaldt efter parkens gamle dyrlæge, og det er altså helt tilfældigt med navnesammenfaldet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tv-kanal relancerer ikonisk tv-program
bt.dk
Her får du fritidshuse med havudsigt...
bt.dk
Uheld giver lang kø på motorvej
bt.dk
Danskere satser stort: Vil gøre...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx