Af Julie Bülow - 13/10-17 15:13

Flynummer '666' flyver lige nu sidste tur fra København til 'HEL' Flynummer '666' flyver lige nu sidste tur fra København til 'HEL'

Med flynummeret 666 og ankomstdestinationen HEL havde mange nok tænkt en ekstra gang før de steg ombord på fredag den 13.

storybild

(Billede: Jacky Naegelen)

På fredag den 13. er der mange, der lige holder lidt ekstra øje efter sorte katte, stiger, knuste spejle og alle de andre overtrosbefængte myter. Og så er der naturligvis også dem, der frivilligt vælger at stige på et fly, der er vævet ind i overtro.

Netop nu er verdens sidste Finnairfly med flynummeret '666' i luften på vej mod Finland, det skriver ladbible. Og det er såmænd bare til lufthavnen HEL, også kendt som Helsinki. Flyet lettede fra Kastrup 13.41.

Og som om dét at det er fredag den 13. ikke var rigeligt, så er der naturligvis også tilfældet i, at lufthavnens IATA-kode (de tre bogstaver, som lufthavnens navn forkortes med) ligger foruroligende tæt på det engelske navn for 'helvede' (hell).

Ruten har heddet sådan i mange år, men nu skifter den altså navnfra AY666 til det lidt mindre diabolske nummer AY954, og derfor er flyveturen den allersidste af sin slags.

Gennem de sidste 11 år, har Finnair fløjet rute 666 til Hel på fredag den 13. 21 gange. Alle turene uden uheld, vel at mærke.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu sætter kronprins Frederik ord på...
bt.dk
Rose fik et opkald, hun ikke skulle...
bt.dk
Pølsevogn og dj: Sådan festede...
bt.dk
Prins Vincents reaktion på 'Andens'...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx