Af - 27/09-15 12:09; Opdateret: 27/09-15 15:58

15-årig død: Blev sendt hjem med brækket hals og panodiler15-årig død: Blev sendt hjem med brækket hals og panodiler

En 15-årig dreng med Downs Syndrom blev sendt hjem fra sygehus med panodiler. Det viste sig senere, at han havde brækket halsen. Nu er han død.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkivfoto)

I maj faldt 15-årige Emre Demir ned fra en gynge på den specialskole, han gik på. En medarbejder på skolen fandt ham liggende med ansigtet mod jorden. Han var ved bevidsthed og trak vejret normalt.

Emre Demir havde Downs Syndrom og havde ikke noget sprog. Da han ikke selv kunne forklare, hvordan han havde det, besluttede skolelederen at tilkalde en ambulance. Det skriver nyhederne.tv2.dk.

Denne teknik fik folk til at vaske hænder på hospitalerne
Denne teknik fik folk til at vaske hænder på hospitalerne

På Køge Sygehus, blev den 15-årige dreng undersøgt, men der blev ifølge nyhederne.tv2.dk ikke foretaget en CT-skanning af nakken, selvom han ikke var i stand til at sidde oprejst.

Emre Demir og hans familie blev sendt hjem med beskeden om, at der ikke var grund til bekymring. Med sig fik de 1 gram Panodil og 400 milligram Ibumetin til at tage smerterne. I journalen står der, at ”såfremt der skulle opstå akut forværring, er de velkomne tilbage hertil.”

- Lægen sagde, at han ikke fejlede noget. Vi troede på ham, fordi han var læge, fortæller onklen til nyhederne.tv2.dk.

Papfar sigtet for drabsforsøg på treårig i Hjørring
Papfar sigtet for drabsforsøg på treårig i Hjørring

Næste dag ville Emre Demir hverken drikke eller spise, og derfor kontaktede forældrene igen Køge Sygehus, men her blev de afvist med beskeden om, at sagen var afsluttet, og de ikke kunne tage imod sønnen.

Først efter flere opkald og pres fra Emre Demirs skole lykkedes det at få ham indlagt på Roskilde Sygehus. Her blev der lavet en CT-skanning, der afslørede at Emre Demir havde brækket halsen to steder. Der var nu gået 35 timer siden ulykken. Timer, der kan have fået afgørende betydning, fortæller en af landets førende eksperter i neurokirurgi.

- Hvis et brud på halshvirvlen er ustabilt, så kan det brække ind i rygmarven, som er vores hovedkabel, der styrer arme, ben og indre organers funktioner. Hvis det sidder tilstrækkelig højt, kan man også få skader på åndedrættet. Derfor er det vigtigt, at det bliver opdaget hurtigt, fortæller formanden for Neurokirurgisk Selskab, Jens Christian Hedemann Sørensen til nyhederne.tv2.dk.

I Emre Demirs tilfælde var der netop tale om et såkaldt ustabilt brud på den øvre del af halsen.

Blev afvist på HPV-center: 15-årige Katrine besvimer hele tiden
Blev afvist på HPV-center: 15-årige Katrine besvimer hele tiden

Emre Demir undergik flere operationer i den efterfølgende tid. Men han blev svagere og svagere. Til sidst var nødsaget til at trække vejret ved hjælp af respirator. Den 11. juli afgik 15-årige Emre Demir ved døden. Familien bebrejder Køge Sygehus.

Sygehus erkender fejl
På Køge Sygehus erkender direktøren, at sygehuset har begået alvorlige fejl, og at lægerne burde have lavet en CT-skanning af Emre Demir fra begyndelsen.

- Det er et dybt tragisk og ulykkeligt forløb, og jeg vil gerne på sygehusets vegne undskylde. Det er langt under den standard, vi gerne vil være kendt for, siger sygehusdirektør Henrik Villadsen.

LÆS OGSÅ: Flere bekymres unødigt om tarmkræft

LÆS OGSÅ: Danmark dropper omstridt HPV-vaccine

LÆS OGSÅ: Flere kvinder får strubekræft af oralsex

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx