Af Ritzau - 06/12-16 01:32

Udsigten til job får studerende til at vælge naturvidenskabUdsigten til job får studerende til at vælge naturvidenskab

Den økonomiske krise er blandt andet medvirkende til, at flere unge vælger naturvidenskaben.

storybild

Elever fra 9. klasse på Trongårdsskolen i Lyngby var onsdag 30. november 2016 på besøg hos kemivirksomheden Haldor Topsøe i Lyngby til Girls' Day in Science. Der er større sandsynlighed end tidligere for, at elever vælger naturvidenskabelige uddannelser, skriver Berlingske. (Billede: Scanpix/Marie Hald)

De unge lytter tilsyneladende til politikerne, erhvervslivet og samfundsdebatten, når de skal til at studere videre.

De vælger nemlig i stigende grad naturvidenskabelige og tekniske uddannelser med gode jobudsigter, skriver Berlingske.

Det fremgår af en ny opgørelse fra Danske Universiteter, der når frem til, at bachelorproduktionen på universiteterne nu for første gang er større inden for teknik og naturvidenskab end inden for humaniora.

5281 bachelorer producerede universiteterne sidste år inden for naturvidenskab og teknik. Det samme år blev der produceret 5244 inden for humaniora.

I 2007 blev der kun udklækket 2670 bachelorer inden for naturvidenskab og teknik.

Direktør for Danske Universiteter Jesper Langergaard ser udviklingen som udtryk for, at de unge søger derhen, hvor jobbene i højere grad er.

- Der har i mange år været fokus på, at de skulle vælge natur og teknik. Helt fra folkeskolen har man talt om, at man skulle øge de unges interesse for det, og det er nok det, der slår igennem nu, siger han.

Ifølge underdirektør i Dansk Industri (DI) Charlotte Rønhof er det "glædeligt, at flere unge søger de uddannelser, som der er så stort behov for på arbejdsmarkedet".

- Men der er stadig et mismatch mellem udsigten til, hvor mange vi uddanner inden for de her områder, og hvor stort behovet er, siger hun videre.

42 procent af de studerende, der blev optaget på universiteterne i 2015, blev optaget på naturvidenskab, teknik eller sundhedsvidenskab.

I 2007 var det 33 procent.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
De små hyldede Frederik: Men deres...
bt.dk
Dansk stjerneskuespiller og kæresten...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx