Af Amalie Abildgaard - 09/08-17 16:37

Social- og sundhedsassistent målløs over kommentar: Er det virkelig sådan, vi bliver set på?Social- og sundhedsassistent målløs over kommentar: Er det virkelig sådan, vi bliver set på?

Karina Mundberg er ked af det og vred over at blive set ned på.

storybild

Karina Mundberg er træt af at møde fordomme om sit arbejde som social og sundhedshjælper. (Billede: Privat)

»Skal du ikke snart til at lave noget andet end at tørre røven på de gamle mennesker? Det må da blive lidt kedeligt i længden.«

Sådan lød det fra en bekendt, som social og sundhedsassistenten Karina Mundberg mødte forleden, da snakken faldt på hendes arbejde. Hun fik svaret ham, at hun er altså er glad for sit job, men blev så harm, at hun fløj til tasterne, da hun kom hjem.

Her skrev hun et opråb på Facebook for at bryde nogle af de fordomme, som hun mener, folk i sundhedspersonalet ofte støder på.

»Jeg bliver så ked af, at det er sådan, vi bliver set på. Vi har mange andre opgaver end at tørre folk bagi. Vi giver de ældre omsorg, vi hjælper diabetespatienter med deres insulin og giver medicin til dem, der har brug for det,« siger 32-årige Karina Mundberg, der til daglig arbejder som SOSU-assistent i Hjørring Kommune.

Karina Mundberg oplever, at hendes fag ikke er anerkendt af den danske befolkning.

»Tidligere har det været sådan, at hvis man ikke kunne blive andet, så kunne man blive hjemmehjælper. Der er så mange fordomme mod vores fag,« siger Karina Mundberg, der understreger, at hun er meget glad for sit job og ikke vil bytte det ud for noget andet.

Siden 2005 har Karina Mundberg været i branchen. Først som sundhedshjælper og senere som sundhedassistent. Nu vil hun gerne være med til at bryde folks forestillinger om, hvordan det er at arbejde i sundhedsvæsenet.

»Jeg tænker nogle gange, om dem, der har fordomme om sundhedsvæsenet, nogensinde har tænkt over, at det kan blive dem, der har brug for hjælp en dag. Man behøver ikke at være gammel for at have brug for hjælp,« siger hun.

Mødet med Karinas gamle bekendte har ikke kun udløst et surt opstød på hendes Facebook-profil. Siden den 32-årige nordjyde har slået det op, har hun modtaget mere end 12.000 likes og et hav af kommentarer.

»Det er helt vildt. Da jeg skrev det, havde jeg ikke regnet med andet respons end fra mine venner og måske et par kolleger. Men jeg har fået mange positive kommentarer og private beskeder fra folk, der skriver 'godt brølt' eller 'godt skrevet',« siger Karina Mundberg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx