Af - 27/12-15 21:35

Qvortrup: Derfor er Inger Støjberg Årets Babe 2015Qvortrup: Derfor er Inger Støjberg Årets Babe 2015

Dansk medies læsere har kåret Inger Støjberg som Årets Babe 2015. Også i sin påklædning er hun mere vovet end andre politikere, mener metroxpress' politiske kommentator.

Bildstrecke im Grossformat »

Integrationsminister Inger Støjberg bliver tilsyneladende ikke kun bemærket for sin politik, men også for sit udseende.

Således har Ekstra Bladets læsere kåret den rødhårede Venstre-politiker til Årets Babe foran skønheder som Mascha Vang, kronprinsesse Mary og bikinimodellen Nina Agdal.

I alt har 26.621 personer stemt. Godt 23 procent af dem valgte Inger Støjberg som årets babe, mens bikinimodellen Nina Agdal på andenpladsen måtte nøjes med 12,46 procent af stemmerne og skuespilleren Stephania Potalivo 11,83 procent af stemmerne, der sikrede hende en tredjeplads.

Kommentator: Rohde melder sig ud i protest mod Støjberg
Kommentator: Rohde melder sig ud i protest mod Støjberg

Metroxpress' politiske kommentator, Henrik Qvortrup, ser kåringen som et bevis på, at hun er én af de ministre, der er trængt bedst igennem, og at hun er "braget gennem lydmuren i 2015".

- Folk, der topper sådan en liste er kun folk, der er slået igennem - folk der er kendte. Er der noget, politikere skal være, så er det kendte. Hun har mange fans derude, og hun efterlader ikke et spor af ligegyldighed, siger han.

Han tilføjer, at afstemningen er et godt eksempel på, at politikere, der i visse kredse er forhadte, kan være populære i andre kredse.

Støjberg affejer kritik: Rimeligt at tage smykker og penge
Støjberg affejer kritik: Rimeligt at tage smykker og penge

Henrik Qvortrup mener, at integrationsministeren gør sig bemærket med sit udseende ved blandt andet at klæde sig lidt anderledes end mange andre politikere – også de kvindelige politikere.

- Jeg har set hende på folketingets talerstol i et outfit, der ikke ville have fået nogen til at synes, det var underligt, hvis hun havde haft det på til sexmessen i Valbyhallen, og hun har højere sko på end gennemsnittet. Hvis hun har lyst til at tage stiletter på – så tager hun tårnhøje stilletter på, der får Helle Thorning til at fremstå som en, der går i flade sko. Det er et vidnesbyrd om, at hun, også på det punkt, tør stå ved, hvem hun er, siger han.

Udseendet behøver dog ikke kun at være en fordel i politik, mener Qvortrup.

- Helle Thorning tager sig også ganske præsentabel ud, men hun har haft problemer med at være pæn. Hun er blevet kaldt Gucci-Helle og beskyldt for ikke at være en rigtig socialdemokrat. Udseendet betyder nok mere, hvis man er kvindelig politiker på godt og ondt. Men det kan også give mange fordele, siger han.

Støjberg er parat til at oprette flere teltlejre
Støjberg er parat til at oprette flere teltlejre

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Krig i Venstre: Partifælle angriber...
bt.dk
Annette Heick: Er din kone blevet mand?
bt.dk
Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx