30/10-17 10:02; Opdateret: 30/10-17 10:28

Kommentator: Håndværker-Løkke vinder på trepartKommentator: Håndværker-Løkke vinder på trepart

Med sin tredje trepart på tre år viser Løkke sit politiske håndværk, mener politisk kommentator Hans Engell.

storybild

København. Det er en politisk triumf med stor signalværdi, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) søndag sikrede sin tredje trepartsaftale siden valget.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Dét, som Thorning-regeringen ikke kunne: Få en trepartsaftale til at fungere, er lykkedes for Lars Løkke. Derved får han lagt kant til især Socialdemokratiet, men også til oppositionen, siger Hans Engell.

- Det bliver svært for Mette Frederiksen (Socialdemokratiets formand, red.) at sige, at Løkke ikke kan noget på arbejdsmarkedet. Nu er det lykkedes at lave tre aftaler.

Aftalen fordeler knap 2,5 milliarder kroner til efteruddannelse på fire år. På AMU-kurser får deltagerne fremover fulde dagpenge på 100 procent mod nu kun 80 procent.

Hver tredje lønmodtager søger ikke efteruddannelse. Siden 2010 efteruddanner kun halvt så mange sig som før.

Hans Engell hæfter sig ved, at FOA's formand, Dennis Kristensen, jubler over aftalen, som Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti ser positivt på.

- Nu er der et nyt område, hvor Mette Frederiksen ikke kan gå til angreb på regeringen. Og kritisere Løkke på et område, hvor LO's formand og Dennis Kristensen er rosende. Så er Løkke kommet meget langt med aftalen.

I sidste stund reddede Løkke ifølge Hans Engell aftalen fra skibbrud. Den tredje trepart sikrer mere efteruddannelse efter to tidligere aftaler om integration og om flere praktikpladser, påpeger han.

- Håndværkeren Løkke er tilbage med sømbælte og skruetrækker. Det er win-win for alle. Arbejdsgiverne får deres penge til at arbejde. LO får dygtigere medlemmer. Og regeringen får kørt en vigtig sag i hus, siger han.

Efter treparten kan Løkke lave et blåt efterår med satspulje, erhvervspakke, finanslov, skattereform og forsvarsforlig, mener han.

- Han trækker nogle patroner ud af Mette Frederiksens gevær, siger Hans Engell.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt dansk medie lukker og slukker
bt.dk
Se tidslinjen: 14 danskere, der...
bt.dk
Verdensstjerne med ultimativ hyldest...
bt.dk
Venstre maler partiet grønt: 'Det er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx