Af Mathias Tuxen,Jeppe Pedersen - 16/10-17 22:22

Efterforskningsleder om fund af barnelig: Specielt én detalje er nu afgørendeEfterforskningsleder om fund af barnelig: Specielt én detalje er nu afgørende

Politiet arbejder på højtryk for at finde ud af, hvorfor man fandt et skelet af et barn i Glostrup mandag eftermiddag.

storybild

(Billede: Jeppe Pedersen/Steven knap/Droto.dk)

Efterforskere iført blå dragter og masker har sammen med politihunde mandag undersøgt fundet af et begravet spædbarns skelet i et boligkvarter på Brinken i Glostrup tæt på Glostrup Stadion.

Efter mere end fem timer på stedet oplyser efterforskningsleder Ole Nielsen til metroxpress, at det er ekstra svært for politiet at afdække hændelsesforløbet og omstændighederne bag barnets død, fordi det har ligget i jorden i så lang tid. Og derfor er mange spor gået tabt. Han fastholder dog, at politiet selvfølgelig håber på at opklare sagen.

På nuværende tidpunkt er én detalje dog helt essentiel for politiets videre efterforskning, forklarer Ole Nielsen.

»Vi arbejder på at fastlægge køn og alder på liget, men det helt afgørende for os, at vi kan nærme os, hvornår liget er blevet begravet. Vi har afhørt en række vidner og skal fortsat tale med endnu flere, der måske kan hjælpe os med at tegne et billede af, hvad der kan være sket og endnu vigtigere; hvornår det er sket,« forklarer Ole Nielsen, efterforskningsleder ved Københavns Vestegns Politi.

Barneliget blev i løbet af mandag aften kørt væk fra findestedet. Liget blev fundet i et lille rosenkrat på et grønt område bag boligkvarteret Brinken, der er omkranset af boligejendomme og en legeplads.

Politiet ledte fortsat efter mulige spor på stedet mandag aften, hvor en gruppe ikke dansk-talende håndværkere mandag eftermiddag fandt en rød trøje og antydningen af et barnelig. Politiet har til metroxpress tidligere oplyst, at der kan være tale om kvinde, som har begravet sit spædbarn. Det er ifølge efterforskningsleder Ole Nielsen en hypotetisk mulighed, men ikke en teori, man på nuværende tidspunkt har lagt sig fast på.

»Lige nu er alle muligheder åbne, men vi har ikke lagt os fast på en teori. Vi har allerede kigget på gamle sager, der kan være relevante,« siger han.

I en pressemeddelelse udtalte efterforskningsleder Ole Nielsen også tidligere mandag eftermiddag, at man søger flere oplysninger i sagen samt personer, der kan have set noget mistænkeligt i området.

»Har nogen en viden om et spændbarn, som er forsvundet, eller kan bidrage med oplysninger i øvrigt, så hører vi gerne fra dem.«

Til Ritzau oplyste vagtchef Søren Uhre, Københavns Vestegns Politi, at politifolk på stationen samtidig undersøgte, om man har savnede personer, der kan sættes i forbindelse med fundet.

»Det er ikke umiddelbart tilfældet, men der kan være ældre sager. Det er noget af det, vi er ved at undersøge,« sagde vagtchefen til Ritzau.

Metroxpress' mand på stedet oplyste klokken 19.19, at politiet var ved at være færdige med deres arbejde på stedet.

Københavns Vestegns Politi kan kontaktes døgnet rundt på 4386 1448.

Skelettet af et spædbarn er fundet i Glostrup. Spædbørn findes cirka en gang om året, men de fleste overlever.

Mandag fandt bygningsarbejdere skelettet af et spædbarn delvist nedgravet i et grønt område i Glostrup.

Cirka en gang om året findes et spædbarn efterladt, men det er sjældent, at de bliver slået ihjel. Få her et overblik over tidligere sager med efterladte eller dræbte spædbørn.

* 2016: En nyfødt pige bliver fundet i en affaldsskakt af en gårdmand i Værebroparken i Bagsværd. Den lille pige bliver bragt til Rigshospitalet og overlever.

* 2015: Et spædbarn bliver fundet i en pose mellem to containere i Ballerup. Det drejede sig om en nyfødt, som efter omstændighederne havde det godt.

* 2014: Spædbarn bliver fundet i buskads tæt ved Aarhus Sygehus. Pigen er påklædt og i god behold.

* 2013: En nyfødt pige bliver fundet i en plastikpose under en busk i Farum. Hun er afkølet, men uden for livsfare.

* 2013: Nedkølet barn bliver fundet i København, men er uden for livsfare. Pigen er omkring en uge gammel.

* 2011: En kvinde finder et nyfødt barn i en plastikpose i Maribo. Drengen bliver bragt til hospital og overlever.

* 2011: En nyfødt baby bliver fundet død i Søndersø ved Viborg. Barnet var lidt for tidligt født og vejede omkring to kilo. Undersøgelser har slået fast, at det var i live ved fødslen.

* 2009: I et buskads ved Hee Skole i Ringkøbing bliver et spædbarn fundet. Barnet bliver opdaget af en flok legende drenge.

* 2008: Liget af et højst fire dage gammelt spædbarn bliver fundet i en plastikpose i et skovområde nær Horsens.

* 2007: Underkroppen fra liget af spædbarn bliver fundet i grusgrav i Storvorde syd for Aalborg.

* 2007: Liget af et spædbarn bliver fundet i en plastikpose i en å i Odense.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bendtner matchvinder i Super Cup:...
bt.dk
Nyt forslag fra DF: Det er logik for...
bt.dk
Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
Kæmpebøde til køreskole: Over 1800...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx