Af - 06/05-15 06:44; Opdateret: 06/05-15 07:46

Prøveboring efter skifergas stoppetPrøveboring efter skifergas stoppet

Energistyrelsen stopper nordjysk boring efter kontroversiel gas på grund af, at fransk firma bruger kemikalie uden tilladelse.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/SchÜtze RenÉ)

Energistyrelsen stopper foreløbig efterforsknings-boringen efter skifergas i Vendsyssel. Det sker kun halvanden dag, efter boringerne begyndte mandag morgen.

Det skriver DR Nordjylland.

Det er blevet afsløret, at det franske selskab Total har brugt et kemikalie, som firmaet ikke har fået tilladelse til at bruge i Frederikshavn Kommunes VVM-redegørelse.

Formanden for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn, socialdemokraten Anders Brandt Sørensen, er oppe i det røde felt:

- Sådan en handling gør mig rigtig vred, siger han. Den her slags brud på vores VVM vil vi simpelthen ikke finde os i, siger udvalgsformanden til DR Nordjylland.

Klimaminister vil droppe fremtidige skifergasboringer
Klimaminister vil droppe fremtidige skifergasboringer

Derfor har han allerede givet sine folk besked om at holde endnu mere øje med, hvad der foregår ved den omdiskuterede boring i Vendsyssel.

- Når vi føler, vores tillid bliver sat på en meget stor prøve af Total, så er vi simpelthen nødt til at være endnu mere agtpågivende overfor, hvad Total laver, siger Anders Brandt Sørensen.

Energistyrelsen har ifølge udvalgsformanden beordret Total til at stoppe boringen øjeblikkeligt, inden man når igennem de grundvandsbærende lag.

Greenpeace laver aktion mod nordjyske skifergasboring
Greenpeace laver aktion mod nordjyske skifergasboring

Boringerne må ikke genoptages, inden man får undersøgt kemikaliet NULL FOAM, som firmaet har brugt uden at have tilladelse til det i VVM-redegørelsen.

- Men uanset om produktet Null Foam viser sig skadeligt for naturen eller ej, så skærper vi kontrollen fremover, hvis boringen kommer i gang igen, siger Anders Brandt Sørensen til DR Nordjylland.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki viser helt anderledes...
bt.dk
Anklagerens teori: Peter Madsen var...
bt.dk
Frustreret Hareide flytter det danske...
bt.dk
Peter Madsen i retten: Det viser...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx