Af - 03/05-16 23:05

Dobbelt så mange fanger pjækker fra fængsletDobbelt så mange fanger pjækker fra fængslet

Indførslen af digital post har gjort, at antallet af fanger, der ikke møder i fængslet, er steget fra 20 procent i 2011 til 42,7 procent i 2015. “Vanvittigt,” siger fængselsformand

storybild

Næsten hver anden fange mødte ikke op til sin afsoning i 2015. (Billede: Scanpix)

Antallet af fanger, der ikke møder op for at afsone deres straf, er rekordhøjt.
Sidste år pjækkede 1.281 dømte for deres fængselstraf. Siden 2011 er antallet af udeblevne fanger steget fra 20 procent til 42,7 procent sidste år, viser et notat fra Kriminalforsorgen.

I november 2014 begyndte man at indkalde fanger via digital post - et redskab, få kriminelle benytter.

- Det er fuldstændig vanvittigt. De er jo netop kriminelle, fordi de ikke var gode i skolen. De er da ligeglade med digital post, siger formand for Fængselsforbundet, Kim Østerbye.

En rapport fra Kriminalforsorgen fra november 2015, som metroxpress har fået aktindsigt i konkluderer, at man bør gå over til almindelig post til udgangen af 2016.

Kriminalforsorgens pressemedarbejder Sabrina Ejstrup Vig skriver i en mail :

- 1. november 2014 overgik offentlige myndigheder til kun at sende post ud digitalt - hvilket også gælder Kriminalforsorgen. Kriminalforsorgen kan henover foråret 2015 se en stigning i antallet af udeblivelser og indfører derfor 5. maj 2015 at udsende alle indkaldelser BÅDE digitalt og pr. brev, skriver hun.

I Region Syddanmark gik man i november over til at sende et brev med frimærke til fangerne om, at de skal tjekke deres digitale post. Imens udebliver flere.

SF's retsordfører Lisbeth Bech Poulsen kalder det skørt:

- Det er som om de slet ikke kender sin målgruppe. Det ville da virke meget bedre, hvis de sendte en sms om, at de skulle møde op i fængsel den og den dag,” siger hun.

Når fanger ikke møder op, bliver de efterlyst via politiet.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

10 sunde vaner, som du skal droppe...
bt.dk
Premier League-stjerne om...
bt.dk
Så skete det: Niklas Landin er blevet...
bt.dk
Kjell tjekkede sin mail - og opdagede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx