Stefanie blev skubbet ud foran bus: Dumper forslag om mobbe-bøderStefanie blev skubbet ud foran bus: Dumper forslag om mobbe-bøder

To mobbeofre ser forskelligt på undervisningsministerens forslag om at give bøder til skoler, hvis deres indsats mod mobning er mangelfuld.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis en skole ikke gør nok for at standse mobning, skal der falde en bøde.

Det foreslår undervisningsminister Ellen Trane Nørby. Hun vil oprette en klageinstans, der skal virke forebyggende, så det kommer til at høre fortiden til, at hver femte elev i fjerde til niende klasse ifølge den seneste trivselsmåling oplever mobning.

DF og SF vil bruge bøder i kampen mod mobning
DF og SF vil bruge bøder i kampen mod mobning

To ofre for mobning giver forslaget en blandet modtagelse.

16-årige Iben Tønnesen oplevede som 12-årig, at den samme dreng gennem et halvt år ofte spændte ben for hende og skubbede. Hun mener, at bøder kan virke præventivt.

- Hvis jeg havde muligheden for at klage, ville jeg nok gøre det. Ikke kun for min skyld, da jeg blev mobbet for lang tid siden, men også for andres skyld som måske er i samme situation og ikke ved, hvad de skal gøre. Jeg ville klage, så skolerne tager bedre hånd om det og tager det seriøst, som de ikke gjorde i min situation, siger hun.

Socialdemokratiet: Bøder nedbringer ikke antal mobbeofre
Socialdemokratiet: Bøder nedbringer ikke antal mobbeofre

17-årige Stefanie Geer blev mobbet fra børnehaveklassen til sjette klasse og blev blandt andet skubbet ud foran en bus, fortæller hun. Hun er skeptisk over for bøde-forslaget.

- På en måde tror jeg ikke, det vil hjælpe. Det kunne gøre det værre, hvis mobberne bliver mere sure på mobbeofrene, når det bliver kendt, at skolen har fået en bøde. Og så kan mobningen bare foregå uden for skolen, siger hun og fortsætter:

- Jeg ville nok ikke selv have anmeldt det, for dengang turde jeg ikke selv gå til nogen voksne, fordi jeg blev truet. Mobberne sagde, at de ville slå mine forældre ihjel, hvis jeg sagde det, fortæller efterskoleeleven, der i dag er mobbefri og har det godt.

Skole og Forældre tvivler på mobbebøders forebyggende effekt
Skole og Forældre tvivler på mobbebøders forebyggende effekt

Minister vil give grønt lys til mobbebøder til skoler
Minister vil give grønt lys til mobbebøder til skoler

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx