Af Ritzau - 17/12-16 22:50

Pape vil fjerne forældelsesfrister i sager om overgrebPape vil fjerne forældelsesfrister i sager om overgreb

En gerningsmand skal til evig tid kunne straffes for seksuelle overgreb mod børn, mener justitsministeren.

storybild

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil fjerne forældelsesfristen i sager om seksuelle overgreb mod børn, skriver Berlingske. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Med en omfattende lovpakke vil regeringen anført af justitsminister Søren Pape Poulsen (K) øge retfærdigheden for børn, der er blevet seksuelt misbrugt.

Blandt andet bør forældelsesfristerne i sager om seksuelle overgreb mod mindreårige fuldstændigt afskaffes. Det skriver Berlingske.

I dag er drab og tortur de eneste forbrydelser, der ikke kan blive forældet.

- Seksuelt misbrug af børn er måske den mest forfærdelige og utilgivelige handling, man kan begå. Man frarøver børn deres barndom, og de børn skal simpelthen have bedre adgang til retfærdighed, end de har i dag.

- Ingen må stå tilbage med følelsen af, at her blev jeg tabt af retssamfundet, siger Søren Pape Poulsen til Berlingske.

En anklage om overgreb skal stadig støttes af en tilstrækkelig bevisbyrde ved domstolene. Derfor mener justitsministeren ikke, at det vil udgøre et problem for retssikkerheden at afskaffe forældelsesfristerne.

Regeringen vil desuden hæve den erstatning, som gives til ofre for overgreb. Og den vil afskaffe en regel i offererstatsningsloven, der betyder, at en anmeldelse skal finde sted inden for 72 timer efter forbrydelsen.

Endelig skal det altid være muligt at kræve erstatning fra en offentlig myndighed, som har svigtet sit ansvar over for et barn, der er blevet offer for seksuelle overgreb.

Der er bred politisk opbakning til initiativerne. Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet mener dog ikke, at regeringen vil gå langt nok.

- Det handler ikke kun om forældelsesfrister og den kontante erstatning, men også om bedre hjælp fra eksempelvis psykologer og bistandsadvokater til ofrene, siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, til Berlingske.

I Dansk Folkeparti mener retsordfører Peter Kofoed Poulsen, at regeringens agtede tiltag også skal omfatte sager om vanrøgt og omsorgssvigt - og altså ikke kun sager om seksuelt misbrug.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Dronningens nære veninde har fulgt...
bt.dk
Khloé Kardashian: Dét har overrasket...
bt.dk
Rygterne har svirret længe: Nu tager...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx