Af Fie West Madsen - 05/12-17 18:29; Opdateret: 05/12-17 19:12

17-årige Cathrine skulle til teoriprøve: Hendes fødselsdag fik hende sendt hjem igen17-årige Cathrine skulle til teoriprøve: Hendes fødselsdag fik hende sendt hjem igen

'Jeg blev trukket til side, og så sagde de, at jeg ikke kunne tage prøven,' lyder det fra Cathrine Skjøtt.

storybild

17-årige Cathrine Skjøtt fik ikke lov til at tage teoriprøve, fordi computeren mente, hun var fire år gammel. (Billede: Kim Haugaard)

Har du oplevet en lignende episode? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

17-årige Cathrine Skjøtt blev i sidste uge afvist, da hun skulle til teoriprøve elektronisk. Computeren troede nemlig, at hun kun var fire år - og dermed alt for ung til at få lov at gå op til prøven.

Det skriver TV 2 Lorry.

Årsagen til afvisningen skal overraskende nok findes i teenagerens fødselsdag, som falder den 29. februar - altså i skudår. Det vil med andre ord sige, at Cathrie Skjøtts reelle fødselsdato kun har fundet sted fire gange, siden hun blev født - i 2004, 2008, 2012 og 2016. Og det var den data, computeren til teoriprøven forholdt sig til, hvorfor Cathrine Skjøtt altså fremstod som en fire-årig i systemets øjne.

18-årig fik kørekort i dag - én time senere chokerede han jysk politiinspektør
18-årig fik kørekort i dag - én time senere chokerede han jysk politiinspektør

»Jeg blev trukket til side, og så sagde de, at jeg ikke kunne tage prøven. De havde haft fat på it-afdelingen, men der var ikke noget at gøre, så jeg måtte tage hjem igen. Det blev jeg virkelig nederen over, for jeg havde læst rigtig meget op og taget online teoriprøver for at blive klar,« siger Cathrine Skjøtt til TV 2 Lorry om oplevelsen og tilføjer, at hendes mor troede, det var en joke, da datteren kom hjem og fortalte om hændelsen.

Også Cathrines far finder episoden mærkværdig. Han undrer sig over, at de medarbejdere, der var til stede, og som tydeligvis har kunnet se, at Cathrine Skjøtt var ældre end fire år, ikke bare kunne overtrumfe systemet og beslutte, at hans datter kunne tage prøven alligevel.

Skulle tage køreprøve - dumpede før han startede motoren
Skulle tage køreprøve - dumpede før han startede motoren

Men sådan gik det ikke, og Cathrine må nu vente på en ny teoriprøve, som skal besvares ved hjælp af papir og blyant.

Hos Rigspolitiet understreger pressechef Thomas Kristensen, at man aldrig har hørt om lignende fejl. Der er kun to politikredse, der afvikler digitale køreprøver, og her kendte man kun til meget få tilfælde som Cathrines. Ikke desto mindre vil politiet nu arbejde på at få rettet fejlen hurtigst muligt.

I 2017 blev det muligt at få kørekort, fra man er 17 år.

LÆS OGSÅ: Køreskoleelev dumpede på grund af letbane – som slet ikke kører endnu

LÆS OGSÅ: Caroline fra København tog sit kørekort på Falster: - Det er kaos

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
Superliga-klippe kan ikke mere og...
bt.dk
Politiet med kryptisk udtalelse om...
bt.dk
Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx