Af Fie West Madsen - 06/07-17 12:30

Vrede kunder raser mod Rema 1000: Har fyret værdsat købmand gennem 15 årVrede kunder raser mod Rema 1000: Har fyret værdsat købmand gennem 15 år

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

storybild

Rema 1000-købmand Torben Holst Konrup og souschef Mikkel Holst foran Rema-butikken på Sdr. Omfartsvej i Brønderslev. »Du kan bare bruge et billede af to klovne i cirkus,« lød opfordringen fra Mikkel Holst. BT valgte nu alligevel et billede af hovedpersonerne selv. (Billede: Kurt Bering/Nordjyske)

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Torben Holst Konrup har været Rema 1000-købmand i butikken på Sdr. Omfartsvej i Brønderslev gennem 15 år, men for et par måneder siden fik han en melding fra ledelsen om, at hans kontrakt ikke vil blive forlænget, og han pr. 26. oktober ikke skal bestyre butikken længere.

Den beslutning har gjort mange kunder i lokalområdet så vrede, at flere hundrede lokale borgere er gået sammen i Facebook-gruppen 'Vi vil beholde Torben og Mikkel i vores Rema 1000 Brønderslev', der har godt 800 medlemmer og også planlægger en underskriftindsamling.

'Da vi er mange i Brønderslev og omegn der syntes det er uretfærdigt at Torben og Mikkel skal stoppe har vi lavet denne gruppe for at støtte dem og håber på de kommer til at blive i vores Rema 1000,' lyder det i gruppens beskrivelse.

Flere trofaste kunder undrer sig over beslutningen, da de altid har en god oplevelse af en ren og pæn butik med en fremragende ledelse. Derfor gør flere det også klart, at ledelsens beslutning gør, at de ikke længere vil bruge butikken.

'Byens bedste købmænd Torben og Mikkel. Tænker Rema da slet ikke. En super dejlig forretning med masser smil og friske varer altid rent og pænt. Rema skulle skamme sig at behandle flittige købmænd som Torben og Mikkel sådan. Rema mister mig som kunde,' lyder det blandt andet fra Gitte Thomsen, og mange stemmer i med lignende holdninger.

Souschef i Rema-butikken på Sdr. Omfartsvej i Brønderslev, Mikkel Holst, er også meget overrasket over, at hans chef ikke bliver forlænget.

»Jeg er meget overrasket, for vi driver en fantastisk butik med fantastiske kunder, og vi har styr på tingene,« siger souschef Mikkel Holst, der fortæller, at Torben Holst Konrup ikke selv ønsker at udtale sig på nuværende tidspunkt.

Rema 1000-ledelsen har ifølge Mikkel Holst ikke givet nogen konkret forklaring på, hvorfor man stopper samarbejdet med Torben Holst Konrup efter 15 år.

»Vi har fået at vide, at man er vokset fra hinanden, og købmanden (Torben Holst Konrup red.) har heller ikke fået nogen anden forklaring. Hans kontrakt skulle fornyes, og så behøver de jo ikke sige grunden. Men det kan man jo så gå og tænke over, for når man får så stort et skulderklap fra kunderne, så undrer man sig over, at det lige pludselig ikke er godt nok,« forklarer Mikkel Holst

Han har arbejdet sammen med Torben Holst Konrup gennem 20 år, og sammen har de været med til at starte Rema 1000-butikken i Brønderslev for 15 år siden. Derfor har han også besluttet at forlade Rema-butikken sammen med Torben Holst Konrup i oktober, selvom han egentlig ikke behøvede.

»Vi står for det samme, og vi har den samme holdning til tingene, så jeg bliver nødt til også at trække stikket,« forklarer Mikkel Holst.

Han glæder sig til gengæld over den enorme opbakning han selv og Torben Holst Konrup har mødt fra butikkens loyale kunder.

»Jeg da stolt over, at folk de bliver vrede over det. Det er da fantastisk, at nogen sætter sådan noget i værk for vores skyld, det har jeg aldrig hørt om, så det er svært at finde ord til at beskrive. Det er dårligt for firmaet, men personligt er det et stort skulderklap. I starten var vi kede af det, men nu skal vi lige have hænderne over hovedet en gang mere,« fortæller Mikkel Holst og tilføjer, og han og makkeren Torben Holst Konrup allerede har fået flere jobtilbud.

Ledelsen i Rema 1000 understreger, at man har sat stor pris på samarbejdet, men derudover ønsker salgsdirektør Mads Nysted ikke at uddybe den bagvedliggende årsag til, at man ikke forlænger samarbejdet med Torben Holst Konrup efter 15 år.

'Jeg kan godt forstå, at kunderne kan lide Torben. Det kan vi også, og vi har arbejdet godt sammen i mange år. Men vi er vokset fra hinanden, og derfor har vi valgt ikke at fortsætte samarbejdet. I REMA 1000 har vi en værdi, der hedder ’vi taler med hinanden og ikke om hinanden’, og hvad der har ført til vores konklusion om samarbejdet er noget, vi taler med Torben om – ikke med pressen,' skriver Mads Nysted til BT i en mail.

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mestrene spiller med musklerne:...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx