Af - 16/04-15 20:21; Opdateret: 16/04-15 20:31

Danske kvinder afslører deres rædselshistorier i nyt hashtagDanske kvinder afslører deres rædselshistorier i nyt hashtag

Hvor slemt er sexisme og overgreb i Danmark? Slemt, hvis man skal tro historierne, der afsløres i et nyt hashtag. Se dem her.

Bildstrecke im Grossformat »

Se nogle af historierne i galleriet herover.

Det startede i Norge, men har nu ramt Danmark. Hashtagget jegharoplevet trender i et hastigt tempo, mens skrækhistorierne fylder dit Twittter-feed.

#jegharoplevet handler om sexisme og overgreb og går ud på, at mennesker deler deres grænseoverskridende - eller i nogle tilfælde decideret ulovlige - oplevelser. Hashtagget fik for alvor liv i Danmark, da Dansk Kvindesamfund omkring middagstid torsdag opfordrede danskerne til at dele deres oplevelser.

Næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund, Ulla Tornemand, mener, at det giver kvinder muligheden for at tale frit uden at blive sat i bås som en rødstrømpe.

- Her er Norge gået i front med hashtagget, som er genialt, fordi det giver en mulighed for at sætte fokus på og tale om sexisme, uden at man bliver sat i bås som rødglødende rødstrømpe. Det gør det nemmere at tale om, og mange nye stemmer byder ind. Det er vigtigt og nødvendigt, hvis der skal ske forandringer, siger hun til dr.dk og fortsætter:

- Helt personligt synes jeg, det er glædeligt og rørende at se, at kvinder får muligheden for at se, at de ikke står alene.

I galleriet herover kan du se, hvad kvinderne oplever i dagens Danmark. Og det er ikke småting.

LÆS OGSÅ: #FreeTheNipples: Derfor smider islandske piger trøjen

LÆS OGSÅ: Mand bag populært hashtag: Jeg skrev det bare for sjov

LÆS OGSÅ: Mødre genopfinder 'nøgen-selfien'

LÆS OGSÅ: Danskere og muslimer vil ikke splittes af terror: #JegSmilerTilbage

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx