Af - 15/12-16 16:43

Voldborg fælder sin dom: Disse danskere kan få hvid julVoldborg fælder sin dom: Disse danskere kan få hvid jul

Vejroraklet har set vejrkortene igennem og fælder nu sin dom

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du forbinder en rigtig jul med sneklædte tage, veje og marker, så skal du nok forberede dig på at blive skuffet i år.

For chancen for hvid jul er lille. Meget lille.

Sådan lyder dommen fra vejroraklet, Henrik Voldborg.

Den 80-årige tidligere vejrvært har set vejrkortene igennem, og han er helt klar i mælet, når det gælder chancen for en officiel hvid jul.

- For det vi kalder en landsdækkende hvid jul, hvor der juleaftensdag om eftermiddagen ligger mindst en halv centimeter sne, er der ingen chance, siger han til metroxpress.

Dit drømmehus er billigst i december
Dit drømmehus er billigst i december

Men det er ikke ensbetydende med, at der ikke er en lille chance for, at der er danskere, der kan kaste med snebolde den 24. december.

- Jeg kan ikke udelukke, at der lillejuleaften kan falde en smule sne, som overlever til næste dag, siger han og spår, at sandsynligheden for sne er størst i Midt- og Nordjylland.

De ringe udsigter til hvid jul skyldes ifølge Henrik Voldborg, at kulden ganske enkelt er for langt væk.

- Det er usandsynligt, fordi vi har et meget højt lufttryk, siger han og fortæller, at varmen momentvis kan falde til under frysepunktet, men at højtrykket samtidig betyder, at nedbøren, der skal føre sneen med sig, bliver væk.

Dog tager den legendariske vejrvært et lille forbehold for sin vejrudsigt. Med over en uge endnu, er det før sket, at vejrsituationen har ændret sig markant, og derfor skal man aldrig sige aldrig, lyder det erfaringsmæssigt fra Henrik Voldborg.

Gaveguide: 4 gode julegaveidéer til mænd
Gaveguide: 4 gode julegaveidéer til mænd

- Man kan aldrig vide, om der pludselig kommet et lavtryk, der rammer en i ansigtet, men det er altså usandsynligt, siger Henrik Voldborg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx