Af - 26/05-14 12:56

Efter katastrofevalg: - Løkke skal gå afEfter katastrofevalg: - Løkke skal gå af

Katastrofale to mandater ved gårsdagens EU-valg får nu presset på Venstres formand til at stige gevaldigt.

storybild

Løkke var den sidste partileder, der i nat holdt tale til partifællerne oven på det EU-valg, der blev en fiasko for Venstre, mens Dansk Folkeparti triumferede. (Billede: Polfoto/Janus Engel)

- Jeg bilder mig ind, at jeg fortsat har modet, viljen og styrken til at være den rigtige person, der styrer Venstre i position og tager nøglerne (til Statsministeriet, red.) tilbage, sagde Lars Løkke Rasmussen i en tale til sine partifæller på Christiansborg i nat.

Men den vurdering er det ikke alle, der deler, efter at Venstre i går måtte nøjes med katastrofale 16,7 procent af stemmerne og dermed blot to mandater i Europaparlamentet.

Løkke på bjerget: Kreative svinere til V-formand
Løkke på bjerget: Kreative svinere til V-formand

- To mandater kan Venstre simpelthen ikke leve med. Presset mod Løkke kommer til at stige drastisk, forklarer Altinget.dk's politiske kommentator Erik Holstein.

Informations politiske redaktør Casper Dall er enig og forudså i går aftes over for mx.dk en ny omgang kritik fra bagladet. Og den er da også allerede i gang her dagen derpå. Venstres lokalformand i Møgeltønder i Sønderjylland, Torben Nielsen, kræver Løkkes afgang:

- Det er et katastrofevalg, og han (Løkke, red.) bliver nødt til at gå, hvis vi skal have ro og have genskabt vælgernes tillid til Venstre. Han har for mange ridser i lakken nu, siger lokalformanden til DR Syd.

Stemmetal handler også om personer
Lokalpolitikeren Nina Hygum, der er 1. viceborgmester for Venstre i Viborg, deler den vurdering:

- Lige ud af posen, så mener jeg, vi bliver nødt til at vælge en ny formand. Vælgerne viser os, at stemmeafgivelse ikke kun handler om politik; det handler også om personer, siger Nina Hygum til TV 2.

Da Venstre holdt folketingsgruppemøde på Christiansborg her til formiddag, var der til gengæld opbakning til Løkke fra flere sider. Selv var han dog ikke dukket op til mødet.

Kristian Jensen: Jeg udfordrer ikke Løkke
Kristian Jensen: Jeg udfordrer ikke Løkke

Næste folketingsvalg ser heller ikke ud til at blive en dans på roser for Løkke. En meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau offentliggjort her til morgen viser således, at Socialdemokraterne også her står til at blive større end Venstre.

Ifølge de to politiske kommentatorer er det Løkkes møgsager om blandt andet tøj og flybilletter betalt af Venstre, der har givet partiet det elendige valgresultat.

- Det Løkke har foretaget sig, har uomtvisteligt været rigtigt dyrt for Venstre. Det har plaget kandidaterne hele valgkampen. Partiet havde ellers fået placeret sig fornuftigt i debatten om velfærdsturisme, og havde derfor et fint udgangspunkt inden tøjsagen tog fokus, siger Erik Holstein.

Gavekort kan give Løkke nye problemer
Gavekort kan give Løkke nye problemer

Han peger på, at Venstre kan se tilbage på en lang nedtur i løbet af de sidste to uger af valgkampen, hvor partiet er gået fra at ligge til stabilt omkring 24 procent til at miste fire-fem procentpoint i slutspurten, hvor Lars Løkke har prydet avisforsiderne.

Informations politiske redaktør, Casper Dall, er enig:

- Tøjsagen har udgjort bagtæppet og underlægningsmusikken for hele Venstres valgkamp. Hver gang, de ville tale politik, har danskerne tænkt på, hvem der har betalt for Løkkes underbukser.

Løkke efter valglussing: Det er mit ansvar
Løkke efter valglussing: Det er mit ansvar

En af partiets kandidater ved gårsdagens EU-valg, det tidligere folketingsmedlem Irene Simonsen, giver den samme begrundelse:

- Ledelsesstilen har virket arrogant på Venstres medlemmer i de sager, der har fyldt meget i valgkampen, og som nu har kostet os stemmer. Det er derfor, vi har fået øretæver i valgkampen, sagde hun sent i aftes til mx.dk.

“Det

LÆS OGSÅ: DF bliver fordoblet - Venstre får katastrofevalg

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Robert Skov-hugger slog til: En...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Dansk popkonge skal være morfar:...
bt.dk
DR-aktuelle Connie Nielsen taler ud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx