Af - 11/05-15 13:47; Opdateret: 11/05-15 14:06

Vred nabo: 95-årig kvinde med brækket hofte ventede halvanden time på ambulanceVred nabo: 95-årig kvinde med brækket hofte ventede halvanden time på ambulance

Freddy Neumanns 95-årige overbo brækkede hoften, men der gik halvanden time, før en ambulance kunne hjælpe hende.

storybild

Freddy Neumann. (Billede: Privatfoto)

”Jeg er simpelthen så indigneret og rasende.”

Ordene kommer fra Frederiksberg-borgeren Freddy Neumann. Han gik fredag den 24. april rundt i sin lejlighed ved middagstid, da han pludselig kunne høre en svag banken fra lejligheden oven over. Freddy Neumann tog derfor den ekstranøgle, som han havde fået udleveret af lejlighedens kvindelige beboer på 95 år for år tilbage, og gik op for at se til hende.

Fulgte akut-telefonens råd og døde
Fulgte akut-telefonens råd og døde

Inde i stuen fandt han hende liggende på gulvet med en brækket hofte. En stilling hun allerede havde befundet sig i 30 til 45 minutter, kunne kvinden fortælle.

”Hun kan ikke bevæge sig. Jeg ringer så 112 klokken 12:41, men da der er gået 41 minutter ringer jeg til dem igen. Der sker stadig ikke noget. Jeg ender med at må rykke dem anden gang, og først efter klokken 14, kommer ambulancen,” siger Freddy Neumann, der efterfølgende har hentet opkaldsdata fra sin teleudbyder for at dokumentere den lange ventid overfor metroxpress.

77-årig ventede 80 minutter med ildebefindende
77-årig ventede 80 minutter med ildebefindende

Ambulanceføreren, hvis arbejde Freddy Neumann kun har ros tilovers for, forklarer ham, at de var kommet helt fra Amager. En forklaring som Freddy Neumann har svær ved at forstå.

”Jeg kan cykle frem og tilbage fra Amager to gange på den tid. Desuden bor jeg under 900 meter fra Frederiksberg Brandstation, så jeg forstår ikke, at det skal være nogen undskyldning eller forklaring,” siger Freddy Neumann og fortsætter:

”Det er simpelthen for usselt. Det er et menneske, vi taler om. Hun bliver så kørt på hospitalet og opereret om lørdagen. Men om søndag dør hun som konsekvens af faldet. Det er så forfærdeligt.”

Læger vil gerne tale med region om bedre 1813-telefon
Læger vil gerne tale med region om bedre 1813-telefon

Han håber, at politikerne vil rette op på et system, som på ingen måde fungerer set med hans øjne.

”Når man ser konsekvenserne af det her system, bliver man en smule desperat. Det er ubehageligt og forfærdeligt at stå med. Man må forvente, at politikerne tager en konsekvens af det og indser, at det her system virker ikke. Det er sket gentagende gange. Tag fat på det her uanset politiske farver. Det handler ikke om partipolitik, men hvilket samfund skal vi have og hvad skal vi byde hinanden? Det handler om anstændig, og det her er uanstændigt,” siger Freddy Neumann.

1813-evaluering: Rask beslutning førte til skidt resultat
1813-evaluering: Rask beslutning førte til skidt resultat

Region Hovedstaden oplyser til metroxpress, at ingen fra regionen ønsker at udtale sig om den specifikke sag, da de ikke har modtaget et samtykke fra kvindens nærmeste pårørende.

LÆS OGSÅ: Akuttelefonen bryder løfte til syge børn

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
LIGE NU: Politiet massivt til stede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx