Af - 04/08-16 12:02

Ny stor undersøgelse: Tandtråd gør intet godt  for dine tænderNy stor undersøgelse: Tandtråd gør intet godt for dine tænder

Din tandlæge har med stor sandsynlighed opfordret dig til at bruge tandtråd dagligt. Nu viser stor undersøgelse, at det møjsommelige arbejde med tandtråden ingen dokumenterbar effekt har på din tandsundhed.

storybild

De amerikanske sundhedsmyndigheder har fjernet deres anbefaling af brug af tandtråd, efter en gennemgang af 25 års forskning ikke har kunnet dokumentere nogen positiv effekt på tandsundheden. (Billede: scanpix/arkiv)

- Jo, jeg skal nok gøre det fremover.

Hvor mange gange har man ikke brødebetynget forladt tandlægestolen med en klar besked om, at det vil være godt for ens tænder, hvis man er lidt mere flittig med tandtråden? Mange!

Men nu viser bundsolid forskning, at det ofte besværlige arbejde med tandtråden foran spejlet er overflødigt og nytteløst. Det skriver Expressen.se, der citerer nyhehsbureauet AP.

Forskning: Sådan kan huller i tænderne fikses uden at bore
Forskning: Sådan kan huller i tænderne fikses uden at bore

AP rapporterer, at der mangler videnskabeligt beviser på, at brug at tandtråd er godt for mundhygiejnen og tandsundheden. I USA har tandlæger siden 1979 anbefalet brug af tandtråd, men en gennemgang af 25 års forskning viser, at der savnes sikker dokumentation på, at tandtråd gør nytte.

Forelagt denne kendsgerning har de amerikanske sundhedsmyndigheden nu fjernet anbefalingen af brug af tandtråd.

Den svenske professor og overtandlæge i paradontologi ved Malmö Högskola, Björn Klinge, er skeptisk. Selv om den videnskabelige dokumentation for tandtrådens gode effekt for tandsundheden ikke findes, vurderer han, at tandtråd gør stor nytte.

Disse hverdagsdrikke er syrebad for tænderne
Disse hverdagsdrikke er syrebad for tænderne

- Du kan selv prøve at trække en tandtråd mellem tænderne og lugte. Så ved du, hvad svovlholdige bakterier er, og de forsvinder kun ved at bruge tandtråd, siger han til Expressen.se.

Også Tandlægeforeningen i Danmark anbefaler brug af tandtråd. Særligt hvis man tidligere har haft eller har problemer med caries.

Tandlæge: Folk begår disse to store fejl når de børster tænder
Tandlæge: Folk begår disse to store fejl når de børster tænder

- Har du caries, eller har du tidligere haft meget caries, som nu er behandlet med fyldninger, er det ekstra vigtigt at børste tænder grundigt to gange om dagen og supplere med daglig brug af tandtråd, skriver Anne Havemose Poulsen, afdelingstandlæge og ph.d., Tandlægeskolen i København, på tandlægeforeningens hjemmeside.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx