Af - 20/03-14 09:26; Opdateret: 20/03-14 10:41

Let røven, hvis du synes Facebook er trælsLet røven, hvis du synes Facebook er træls

Her er det enkle trick til at gøre dit feed sjovere.

storybild

Er du KÆMPE Rasmus Seebach fan? Så få en notifikation hver eneste gang, der sker noget på hans side. (Billede: Facebook)

Synes du, at du går glip af utroligt mange af dine venners indlæg på Facebook?

Så er det ikke så underligt, lyder det fra Facebook-ekspert og underviser i sociale medier Thomas Bigum.

- Mængden af det indhold, vi deler på Facebook, fordobles hvert år. Vi får ikke alt, for der er simpelthen ikke plads til det. Facebooks opgave er derfor at sortere og sikre, at det mest relevante dukker op i dit feed, siger han og disker op med følgende råd:

Skift til seneste historier.
- Mange overser, at de øverst i feedet kan vælge “seneste historier” frem for “tophistorier”, der sorterer en del fra, siger Thomas Bigum.

Få alt fra nære venner og favorit-sider
- Hvis man har sider eller venner, som man ikke vil gå glip af en eneste opdatering fra, kan man indstille til at få notifikationer fra dem, hver gang de gør noget på Facebook. Det er et produkt, der er målrettet en nær vennekreds på 3-4 personer og 1-2 Facebook-sider. Det er virkelig til inderkredsen.

Få yndlingspersoners opdateringer ved at gå hen på vedkommendes profil og markere “Nære venner” under “Synes godt om”-punktet. På sider finder du funktionen samme sted, bare med navnet “Få notifikationer”. Herefter får du en lille rød notifikation, hver gang der sker noget nyt.

Vær ikke nærig med likes
- Facebook er programmeret til at holde øje med, hvad vi drages af. Så jo flere likes, du kaster efter personer eller sider, jo mere får du af samme slags fremover.

Lav vennelister

Under punktet “Venner” kan du oprette lister. Lav forskellige lister, alt efter hvad du vil bruge dem til. Eksempelvis den nærmeste vennegruppe, som du så kan trykke på, når du vil tjekke opdateringer fra dem.

Let røven
- Mit sidste råd er at lette røven. Det er muligt, at Facebook fungerede efter et abonnements-princip, da vi lærte det at kende. Men der er ikke plads til det hele i “postkassen” nu om dage - så hvis man er interesseret i sider og venner, må man besøge deres profil, så man sender et kraftigt signal til Facebook om, at netop dette interesserer dig.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx