Af Ritzau - 10/08-16 11:57; Opdateret: 10/08-16 12:33

Konservative melder pas på DF-krav om konventionsfarvelKonservative melder pas på DF-krav om konventionsfarvel

De internationale konventioner er en del af den almindelige retstilstand i verden, mener De Konservative.

storybild

Danmark er et lille land, og derfor er det vigtigt for os at være en del af det internationale samfund, mener Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen. (Billede: Scanpix/Claus Bech)

Det er nødvendigt med et opgør med de internationale konventioner, men der må ikke blive tale om, at Danmark skal træde ud af dem.

Det mener Det Konservative Folkepartis formand Søren Pape Poulsen.

- Vi er ikke med på at melde os ud og dermed ikke forholde os til den almindelige retstilstand i verden, siger han.

I onsdagens Jyllands-Posten udtaler DF-formand Kristian Thulesen Dahl, at Danmark skal tage forbehold for konventionerne på udlændingeområdet.

Hvis de andre lande ikke vil acceptere det, skal Danmark træde helt ud af konventionerne, lyder kravet forud for de kommende 2025-forhandlinger.

De Konservative er enige med Dansk Folkeparti i, at det er på tide at teste konventionerne af, så det eksempelvis bliver lettere at udvise kriminelle asylansøgere.

Men det skal opnås ved at "opnå diplomatiske garantier" og teste grænserne for konventionerne.

- Der skal tages et opgør på den måde, at vi skal gå til grænsen og teste dem af. Konventionerne er skrevet af mennesker, det er ikke hellige skrifter mejslet i sten, siger Søren Pape Poulsen.

Han opfordrer til, at regeringen går i gang med at tage det opgør med det samme.

- Jeg insisterer virkelig på, at jura ikke er en eksakt videnskab. Men det kræver, at regeringen aktivt handler på det, og tester, hvor grænserne for konventionerne går, siger han.

Men helt at melde ud af konventionerne kan Konservative ikke være med på, da det internationale samfund er af stor betydning for Danmark.

- Danmark er et lille land, der har brug for at være en del af verden, og den dimension skal vi have med i den her debat, siger han.

Formanden mener, at DF's krav er for løst formuleret til, at han vil sige, om Konservative kunne overveje at være mere på linje med DF, hvis K til gengæld får lettelser på boligskatterne til efterårets forhandlinger, som er en mærkesag for partiet.

- Men i hver en forhandling skal man give og tage. Og det er klart, hvis de er imødekommende, er vi det selvfølgelig også, siger Søren Pape Poulsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx