17/05-14 13:13

Socialdemokraterne: Helle betaler selv sin ferieSocialdemokraterne: Helle betaler selv sin ferie

I modsætning til Lars Løkke får Thorning og andre S-politikere ikke betalt ferie for deres familier, oplyser S

storybild

(Billede: Polfoto)

Når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) eller andre socialdemokratiske toppolitikere skal hvile ud efter en hård valgkamp, så må de selv betale for ferien med familien.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes partisekretær Lars Midtiby, efter at Ekstra Bladet har afsløret, at Venstre ikke blot har betalt tøj for 152.000 kroner til Lars Løkke Rasmussen, men også brugt partiets penge på flybilletter til Mallorca for dele af partiformandens nærmeste familie.

Ekspert: Løkke skal betale skat af familiens flybilletter
Ekspert: Løkke skal betale skat af familiens flybilletter

- For en god ordens skyld - Socialdemokraterne betaler ikke ferier for vores politikere og selvsagt heller ikke for deres familiemedlemmer. Det, synes vi, er helt naturligt, skriver Lars Midtiby på sin Facebook-profil.

Flere medlemmer af Venstres forretningsudvalg afviser lørdag at kommentere sagen.

Hård kritik af Løkke efter ENDNU en bilagssag
Hård kritik af Løkke efter ENDNU en bilagssag

Men medlem af Venstres hovedbestyrelse Benny Damgaard mener ikke, at det er Venstres opgave at forsøde Lars Løkke Rasmussens tilværelse med flybilletter til partiformandens kone og søn, som det skete i 2011 i kølvandet på nederlaget ved folketingsvalget.

Han kalder billetkøbet for pamperi - noget, der ellers normalt forbindes med fagbevægelsen og Socialdemokraterne:

- Det ryster mig i min grundvold, at der nu kommer en ny sag. Men jeg er sikker på, at der kommer flere. Der skal jo nok komme 17-18 nye sager inden det næste folketingsvalg, siger Benny Damgaard til Ekstra Bladet.

Venstres partisekretær Claus Richter har forklaret, at Venstre efter valgnederlaget i 2011 skulle lægge en ny strategi på Mallorca. I den forbindelse skulle Lars Løkke Rasmussens familie flyves til middelhavsøen på Venstres regning, fordi formanden skulle ovenpå igen.

Venstre: Dette her betyder ikke noget for Lars Løkke
Venstre: Dette her betyder ikke noget for Lars Løkke

- Vi skulle lave en nye strategi for Venstre i opposition, og i den forbindelse traf vi den beslutning i forlængelse af seminaret at invitere Solrun og deres yngste søn med ned til Mallorca, har Claus Richter forklaret til Ritzau.

Lars Løkkes hustru Solrun og den yngste søn fik derfor en flybillet til 11.000 kroner af partiet. Men de kom først til Mallorca, efter at det såkaldte strategi-seminar var overstået.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter stor turneringssejr: Danske...
bt.dk
Dansk kaffekæde i navneskifte - det...
bt.dk
Agent i stor kritik af...
bt.dk
Peter Madsen i retten: Her er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx