Af - 23/01-15 16:36

Flest Liberale elsker deres radioFlest Liberale elsker deres radio

En ny undersøgelse har sat strøm til de danske vælgere. Her kan du se, hvilket elektrisk apparat, der er mest populært, når man stemmer eksempelvis på Liberal Alliance ellers SF.

storybild

Arkivfoto (Billede: Nils-johan Norenlind)

En ny undersøgelse afslører, hvilke elektriske apparater, vi danskere sætter mest pris på. Stikprøven er lavet i anledningen af Strømmens Dag, der skal få os til at sætte pris på Europas mest stabile strømnetværk.

Vi danskere er gladest for deres mobiltelefon, køleskab og computer, viser en ny undersøgelse lavet for brancheforeningen Dansk Energi, der i dag udnævner den 23. januar til at være Strømmens Dag fremover. Mærkedagen skal sætte fokus på, at vi har strøm i kontakterne i hele 99, 997 procent af tiden. Det er verdensrekord.

Ord-forvirring: Tre ud fire vælgere forstår ikke dette ord
Ord-forvirring: Tre ud fire vælgere forstår ikke dette ord

Fra vækkeuret ringer, til kogningen af vand til te eller kaffe, ristningen af brød og et lyt til radionyhederne - allerede indenfor minutter af hver morgen, har man brugt strøm flere gange. Det skal man nu til at sætte mere pris på.

- Danskernes hverdag er gennemelektrificeret. Vi vil gerne sørge for, at det er noget, vi sætter pris på, og ikke bare tager for givet. Det kræver nemlig en milliardinvestering og indsatsen fra tusindvis af mennesker hver dag, siger Lars Aagaard, direktør hos Dansk Energi.

Jamen der stod da 40 grader? Halvdelen af os vasker tøjet forkert
Jamen der stod da 40 grader? Halvdelen af os vasker tøjet forkert

Direktørens største håb er, at Strømmens Dag bliver lidt i stil med Tuborgs J-dag, der må siges at være den største 'helligdag,' der ikke har udgangspunkt i noget historisk eller religiøst. Og elbossen har da også en lignende idé til, hvordan man kommer i stødet på den nye mærkedag.

- Jeg vil selv fejre det ved at tage noget køligt i mit køleskab, og så tænke over, hvorfor det er koldt. Hvis man er rigtig glad for strømmen i kontakten, kan man jo kramme sin elmåler - men så skal man nok være lige så stor en nørd som jeg, lyder det fra direktøren overfor metroxpress.

LÆS OGSÅ: Rapport: Biblioteket er en milliardgevinst for samfundet

LÆS OGSÅ: Quiz: Er du klog nok til at sætte dit kryds?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx