Af - 06/03-14 09:14

Åh nej: Mild vinter fremskynder pollensæsonenÅh nej: Mild vinter fremskynder pollensæsonen

Hvis du allerede nu render rundt med kløe i øjne, næse og mund, er det ikke så mærkeligt. Pollensæsonen er nemlig allerede skudt i gang.

storybild

Hvis du allerede nu render rundt med kløe i øjne, næse og mund, er det ikke så mærkeligt. Pollensæsonen er nemlig allerede skudt i gang. (Billede: Polfoto)

En mild vinter er skyld i, at danske allergikere - som tæller mere end 1,2 millioner - i år bliver plaget lidt tidligere end normalt.

Pollensæsonen er nemlig allerede over os, hvilket giver kløe i øjne, næse og mund.

På DMI's hjemmeside fremgår det, at det er el- og hassel-pollen, som lige nu er på spil og plager danskerne.

Svensk elev sendte allergisk kammerat på hospitalet
Svensk elev sendte allergisk kammerat på hospitalet

Ifølge Astma-Allergi Danmark plejer vi først at skyde pollensæsonen rigtigt i gang omkring slutningen af marts. Altså cirka to uger fra nu.

- Den tidlige start skyldes, at vi har haft en ret spøjs vinter. Rent faktisk troede vi, at sæsonen allerede startede i januar på grund af den ekstremt milde december-vinter. Men så kom frosten og satte en stopper for det, siger vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, Anne Holm Hansen, til mx.dk.

Hun understreger, at den tidlige pollensæson-start ikke nødvendigvis betyder, at allergikere får en ekstra slem sommer. Det kommer helt og holdent an på vejrguderne.

Få et lille stik – og bliv fri for allergi
Få et lille stik – og bliv fri for allergi

- Mængden af pollen er afhængig af mange ting. Hvis det er varmt og tørt, er der meget pollen i luften, imens regn er med til at slå pollentallene ned, siger Anne Holm Hansen.

Hun råder de danskere, som allerede nu føler sig allergiplaget, til at lufte ud om morgenen og tjekke pollentallene, så de ikke bliver negativt overraskede.

Folk med store næser er mere plaget af allergi
Folk med store næser er mere plaget af allergi

- Luft ud om morgenen, hvor pollentallene er lavest. Og så kan man med fordel hente den gratis app, vi har liggende på hjemmesiden. Den varsler og viser dagens pollental, siger hun.

App'en kan findes her.

LÆS OGSÅ: Åh nej! Astma og allergi fordoblet på 10 år i Danmark

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx