Af - 29/01-14 13:27

Rigshospitalet lover kræftsyge børn minimal fasteRigshospitalet lover kræftsyge børn minimal faste

Rigshospitalet lover efter krisemøde at stramme op på procedurerne, så kræftsyge børn i fremtiden ikke er tvunget til at faste i mere end de påkrævede seks timer før kemobehandling.

storybild

(Billede: Polfoto)

Kræftsyge børn og deres forældre skal i fremtiden ikke frygte for, at børnene bliver tvunget til at faste på ubestemt tid, før de kan blive bedøvet og modtage kemobehandling.

Det siger Bent Ottesen, der er direktør for Juliane Marie Centret på Rigshospitalet, som tager sig af kræftsyge børn, til metroxpress.

»Vi må jo erkende, at vi ikke gør det godt nok i dag, og at det er urimeligt, at børn skal faste længere tid end højst nødvendigt. Det bliver der lavet om på nu,« siger han.

Rigshospitalet lover kræftsyge børn minimal faste
Rigshospitalet lover kræftsyge børn minimal faste

Lover bedre forhold
Normalt kræver det kun seks timers faste forud for bedøvelsen. Men metroxpress har de seneste dage beskrevet, hvordan børnene ofte skal faste på ubestemt tid – i de værste tilfælde i helt op til et døgn.

I dag blev der derfor afholdt krisemøde på Rigshospitalet. Og problemet skal ikke opstå i fremtiden, forsikrer Bent Ottesen.

Rigshospitalet har derfor sat en overlæge og en sygeplejerske til at sikre, at børnene ikke skal faste mere end nødvendigt. Samtidig vil man registrere alle ventetiderne, så samme problem ikke opstår i fremtiden.

»Vi skal sikre, at børnene kommer til til tiden. På lidt længere sigt, når det er praktisk muligt, vil vi ansætte en fuldtidskoordinater,« siger Bent Ottesen.

Politikere: Grotesk, at kræftsyge børn skal faste i et døgn
Politikere: Grotesk, at kræftsyge børn skal faste i et døgn

Hospital: Her faster kræftbørn ikke på ubestemt tid
Hospital: Her faster kræftbørn ikke på ubestemt tid

Klagede for et år siden
Rigshospitalet blev gjort opmærksom på problemet for et år siden, da en far klagede over behandlingen af sin søn. Alligevel er de lange fasteperiode fortsat.

Hvorfor gør I først noget nu, når sagen er kommet i medierne, når der blev klaget over det problemet for et år siden?
»Der blev også gjort noget i foråret. Men det er sådan med børnene, at det kommer meget i bølger, så der er ikke samme aktivitet hele tiden. Men det skal ikke være nogen undskyldning, og vi skal også kunne klare spidsbelastning,« siger Bent Ottesen.

Men hvorfor løser i først problemet nu?
»Problemet har ikke været det der i et helt år. Det har været der i perioder. Jeg vil nu fokusere på at sikre, at det ikke sker fremover,« siger han.

Ingen lyttede: Kræftsyg toårig tvunget til at sulte
Ingen lyttede: Kræftsyg toårig tvunget til at sulte

Riget om sultende kræftbørn: Vi skal blive bedre
Riget om sultende kræftbørn: Vi skal blive bedre

LÆS OGSÅ: Kræftsyge småbørn tvinges til at sulte på ubestemt tid

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jakobs lille datter blev født for...
bt.dk
Tennisstjernen Williams: Jeg var tæt...
bt.dk
Keld Heick springer ud i helt ny...
bt.dk
Indbyggere kæmpede med kræft og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx