Af Ritzau - 16/08-16 13:44; Opdateret: 16/08-16 16:21

Skibsinspektør udpeger sin gerningsmand på Scandinavian StarSkibsinspektør udpeger sin gerningsmand på Scandinavian Star

Sagen om skibsbranden på Scandinavian Star kunne være opklaret på en måned, mener skibsinspektør.

storybild

Det er efterhånden mere end 26 år siden, 159 mennesker mistede livet i branden på Scandinavian Star. (Billede: Scanpix/Claus Bjørn Larsen)

Den efterhånden 26 år gamle sag om skibsbranden på Scandinavian Star kunne have været opklaret på en enkelt måned.

Det forklarede den tidligere skibsinspektør hos Søfartsstyrelsen Flemming Thue Jensen, der tirsdag eftermiddag deltog i et pressemøde arrangeret af Stiftelsen Etterforskningen av mordbrannen Scandinavian Star i Oslo.

- Jeg var én af de første på skibet og en af dem, der vidste allermest, men jeg blev aldrig afhørt. Sagen kunne have været opklaret på en måned, sagde Flemming Thue Jensen.

På mødet fremlagde stiftelsen og Flemming Thue Jensen dokumenter og udskrifter fra gamle vidneudsagn, som ifølge foreningen strider mod politiets konklusioner.

I sidste uge opgav norsk politi endegyldigt at rejse flere sigtelser i sagen, da man efter to års efterforskning ikke har tilstrækkelige beviser i sagen.

Den konklusion er stiftelsen langt fra enig i, og på pressemødet udpegede den tidligere skibsinspektør manden, som, ifølge stiftelsen, står bag skibsbranden.

Maskinchefen på skibet havde ifølge Flemming Thue Jensen forsøgt at sabotere brandslukningen på skibet flere gange.

- Men maskinchefen blev aldrig afhørt i sagen, og det er en af de største skandaler, sagde Flemming Thue Jensen blandt andet.

På pressemødet hævdede Flemming Thue Jensen også, at maskinchefen fik lov til at deltage i opklaringen af sagen.

- De tekniske rapporter er møgbefængte med fejl, og det er maskinchefens mesterværk, sagde Flemming Thue Jensen på mødet.

Oslo Politi ønsker ikke at kommentere stiftelsens påstande, men forholder sig til den klage, som foreningen indgav i sidste uge.

- Oslo politidistrikt er bekendt med, at der vil blive klaget over vores beslutning om at henlægge sagen. Vi vil i forbindelse med behandlingen af klagen samlet tage stilling til eventuelle nye og relevante informationer, siger politimester Hans Sverre Sjøvold i en skriftlige kommentar til Ritzau.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Er nu reelt udryddet: Det sidste...
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx