Af Ritzau - 21/10-16 15:06

Vistisen: EU-gruppen har hovedansvaret for rodetVistisen: EU-gruppen har hovedansvaret for rodet

Anders Vistisen mener ikke, at man kan klandre Dansk Folkepartis landsledelse for sjusk med EU-midler.

storybild

Anders Vistisen mener, at han sammen med de øvrige europaparlamentsmedlemmer fra Dansk Folkeparti har hovedansvaret for, at der er sjusket med EU-støtten. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Anders Vistisen, der er gruppeformand for Dansk Folkeparti i Europaparlamentet, har haft travlt.

De seneste dage har han gennemgået alle ansøgninger fra medlemmer af Dansk Folkeparti om støtte fra den politiske alliance Meld og den tilhørende fond Feld.

Og han mener, at han selv og de øvrige parlamentsmedlemmer fra Dansk Folkeparti må påtage sig ansvaret for, at der er søgt penge til arrangementer, der ikke var støtteberettigede.

- I Meld har det i alle årene været præsidenten, der har skrevet under på bevillingerne og administrationen, der har skullet holde styr på formalia.

- Men jeg vil ikke sende aben videre. Vi har alle i EU-gruppen først og sidst et ansvar for, hvordan det er foregået, siger Anders Vistisen.

Dermed afviser han, at Morten Messerschmidt som tidligere præsident for Meld er skyld i, at tingene ikke er foregået efter bogen i hans formandstid.

Og han mener heller ikke, at man kan klandre partiets ledelse i Danmark for den lemfældige omgang med offentlige midler.

Partiet herhjemme har et ansvar i den forstand, at de har været bekendt med, at EU-midlerne har været anvendt i en række tilfælde.

- Men det er alle os i Bruxelles, der har ansvaret for den rådgivning, der er kommet hjem til partiet og for ikke at have fulgt op på formalia.

Anders Vistisen siger desuden, at han ikke undervejs i sin undersøgelse er stødt på noget, der mindede om ulovligheder eller bevidst snyd.

- Jeg har ikke oplevet eksempler på, at der er foretaget noget for egen vinding eller set fakturaer, der har set fiktive ud.

- Men det er jo heller ikke mig, der skal vurdere det. Det skal EU's antisvindelenhed, og dem samarbejder vi selvfølgelig med, hvis de ønsker det, siger Anders Vistisen.

Han har i forbindelse med undersøgelsen lavet en komplet liste over de arrangementer og tiltag, som Dansk Folkeparti har stået bag og som Meld og Feld har støttet.

Han afviser dog at fremlægge de konkrete bilag for de enkelte arrangementer af hensyn til leverandører og personer, der på den måde uforvarende vil blive en del af en sag, de ingen andel har i.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx