Af - 08/02-14 09:07

Socialrådgiver: 'Børn tages som gidsler i forældrenes stridigheder'Socialrådgiver: 'Børn tages som gidsler i forældrenes stridigheder'

'Jeg kender til sager, hvor forældre har beskyldt hinanden for overgreb og vold, selv om det ikke var foregået.

storybild

(Billede: Polfoto)

I de sidste tre år har Kim Buch kæmpet for, at myndighederne handler på hans mistanke om, at hans 8-årige søn er blevet misbrugt af et familiemedlem på moderens side.

Et række anklager om overgreb er blevet efterforsket hos Gladsaxe Kommune, Statsforvaltningen og ankestyrelsen og flere børneorganisationer har udtrykt bekymring for den sag, som kaldes 'Oliver-sagen'.

Sagen betragtes som afsluttet hos myndighederne, og ingen er blevet dømt for overgreb på drengen.

Gennem det tre år lange forløb har påstandene fløjet frem og tilbage mellem 'Olivers' forældre, og det kan skade drengen på sigt, lyder vurderingen.

- Jeg kan ikke udtale mig om den konkrete sag, men i den slags langstrakte sager er der en risiko for, at barnet tager skade på længere sigt. Det skader deres tillid til voksne, for hvem skal de stole på, når de slås, siger Gitte Jakobsen, som er socialrådgiver hos Red Barnet, og som i mere end 20 år har arbejdet med udsatte børn og deres familier.

Gennem sit erhverv som socialrådgiver har hun arbejdet med flere sager, hvor forældrene har kæmpet for eneretten til forældremyndighed, og hun forklarer, at der en negativ sammenhæng mellem sagens længde og barnets rolle.

- Forældrene kæmper mod hinanden, og de glemmer barnet, når sagerne trækker ud. De bruger barnet som kastebold, og barnet tages som gidsel i de voksnes kamp, siger Gitte Jakobsen fra Red Barnet.

Hun oplever samtidig, at de uenige parter bliver desperate, når sagen trækker ud. De begynder at komme med falske påstande for at vinde sagen.

- Ja, jeg har oplevet som socialrådgiver, at forældre har gået til yderligheder og kommer med grove beskyldninger, som er falske. De er en desperat kamp, de kæmper for at vinde sagen. Desværre er det barnet, som betaler prisen, siger Gitte Jakobsen.

- Jeg kender til sager, hvor forældre har beskyldt hinanden for overgreb og vold, selv om det ikke var foregået. Det er uhyrlig trist.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt fund i kælder: Bag æblekasserne...
bt.dk
Teenage-pige voldtaget på efterskole
bt.dk
Dramatisk optagelse: Betjent var helt...
bt.dk
Dansk landsholdslegende flirter med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx