Af Laura Rode Nygaard - 21/11-17 09:23

Danskere i chok over grimt juletræ: Nu tager sagen en overraskende drejningDanskere i chok over grimt juletræ: Nu tager sagen en overraskende drejning

Først var det alt for grimt til at blive vist frem i offentligheden. Men nu har et juletræ fået så høj kendisstatus, at Handelsstandsforeningen i Aars har forbarmet sig over det.

storybild

Julen såvel som livet er reddet for et nordjysk juletræ, som ellers var blevet dømt for grimt til at eksistere. Det fortæller Jørgen Sørensen fra Aars Handelsstandsforening til TV 2 Nord, efter byens juletræ mandag blev genstand for en del opmærksomhed, fordi det var så skravlet at se på.

»Jeg er nødt til at sige, at dårlig reklame er bedre end ingen reklame. Jeg var træt af det, men nu vælger jeg at se lidt positivt på det. Måske får vi folk interesseret i vores juleudsmykning,« siger han til tv-stationen.

Danmarks pt mest omtalte træ opnåede mandag kultstatus, da billeder af dets ynkelige natur begyndte at florere på nettet. Borgere i Aars kunne ikke begribe, hvordan det var lykkedes byens handelsstandsforening at finde et så deformt juletræ, som det foreningen havde sat op på torvet ved det gamle apotek.

Flere medier, blandt andet BT, tog sagen op, og det fik formanden for Aars Handelsstandsforening, Mogens Kristensen, til at angre valget af grantræ.

»Det her er vores ansvar, og vi er kede af, at byens borgere har fået så grimt et juletræ. Vi nåede at hænge kugler og lyskæder op på træet, og det kan tage lidt tid at få dem fjernet igen, men jeg lover, at træet bliver taget ned i morgen (tirsdag, red.) eller senest onsdag,« sagde han mandag til BT.

Men nu er der kommet nye boller på suppen.

Til TV 2 Nord fortæller foreningen nemlig nu, at den planlagte udskiftning er blevet aflyst, fordi den øgede opmærksomhed på det uperfekte træ har givet den en masse nye ideer.

Derfor er det nu planen, at 120 børn fra den lokale børnehave Lille Madsens Hus vil troppe op 1. december med favnen fuld af julepynt og give træet al den kærlighed, det fortjener, fortæller børnehaveleder Theresa Berg Andersen, der nu håber, at den tidligere skamplet i stedet vil blive et decideret tilløbsstykke.

Således kan julefreden igen sænke sig over Aars i Himmerland. Der var ellers lagt i kakkelovnen til alt andet end et juleeventyr, da BT mandag beskrev sagen første gang.

Her fortalte formanden for Aars Handelsstandsforening, Mogens Kristensen, hvordan det var en gruppe på tre frivillige i foreningens 'Juletræsudvalg', som valgte træet. Udvalgets tre medlemmer er alle over 70 år og har mere end 30 års erfaring i at vælge det helt rigtige træ til at sprede julehygge i Aars. Trods det flotte CV kunne de dog ikke leve op til hverken Aars-borgernes eller Mogens Kristensens forventninger.

»De tog ud i skoven og fandt et juletræ, som de syntes så ganske pænt ud. Det var først, da træet blev sat op, at alle kunne se, hvor grimt det var,« sagde han mandag.

»Jeg er ked af den negative omtale, vi har fået. Især synes jeg, at nogle af Facebook-kommentarerne er ret grove. Folk kunne jo selv tage ansvar og hjælpe til med det frivillige arbejde. For det er jo sådan noget, der kan ske, når man har med frivillige at gøre.«.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Prins Harry har valgt sin forlover...
bt.dk
Nyt regnskab: Så meget tjener Danske...
bt.dk
Filmet på video: Talte prins William...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx