22/08-15 12:41

Minister: Sæd må ikke forbyttesMinister: Sæd må ikke forbyttes

Potentielle forældre skal kunne stole på, at fertilitetsklinikkerne gør deres arbejde ordentligt.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Siden 2007 har danske fertilitetsklinikker seks gange orienteret Sundhedsstyrelsen om, at de har mistanke om, at de har forbyttet æg- og sædceller.

Derfor opfordrer undhedsminister, Sophie Løhde (V), nu klinikkerne til at gennemgå deres arbejdsgange og sikkerhedsprocedurer en ekstra gang eller to for at sikre, at risikoen for, at der sker fejl, reduceres til et absolut minimum.

- For selvom vi aldrig 100 procent kan gardere os mod menneskelige fejl, så skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at undgå dem, skriver Sophie Løhde til Ritzau.

Dansk forskning: Så skadelig er hash for sæden
Dansk forskning: Så skadelig er hash for sæden

Berlingske har fået aktindsigt hos Sundhedsstyrelsen, der altså kan berette om i alt seks indberettede sager om fejl på fertilitetsklinikker.

En af dem er norske Marcus, der som den første i juli stod frem og fortalte, at han var resultatet af, at hans ikke-biologiske mor blev gravid med et æg fra en anden kvinde grundet en fejl fra fertilitetsklinikkens side.

Efter de fem nye sager er kommet frem, har sundhedsordføreren Liselott Blixt (DF) været ude og sige, at hun vil gå til Sophie Løhde for at sikre rammerne for et trygt sundhedsvæsen.

Og sundhedsministeren, Sophie Løhde (V), forventer, at fertilitetsklinikkerne lever op til deres ansvar, så potentielle forældre kan stole på processen.

Ulækkert: Her er det lovligt at komme af med kropsvæsker i kollegers kaffe
Ulækkert: Her er det lovligt at komme af med kropsvæsker i kollegers kaffe

- Forældre, der brændende ønsker sig et barn og søger hjælp på en fertilitetsklinik for at få deres ønske opfyldt, skal kunne stole på, at klinikkerne har fuldstændig styr på de æg og den sæd, de har fået overdraget, skriver sundhedsministeren til Ritzau og tilføjer:

- Så der ligger et stort ansvar på fertilitetsklinikkernes skuldre, og det ansvar forventer jeg naturligvis, de lever op til.

Britiske singlekvinder er vilde med dansk sæd: Så meget vil de betale
Britiske singlekvinder er vilde med dansk sæd: Så meget vil de betale

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx