Af - 08/10-14 17:32

Redegørelse: Der blev IKKE spurgt om livløs mand var grønlænderRedegørelse: Der blev IKKE spurgt om livløs mand var grønlænder

Den person, der modtog opkald om livløs mand, spurgte ikke om vedkommenes nationalitet.

storybild

Der blev begået alvorlige fejl, da en 33-årig mand på ulykkeligste vis afgik ved døden i mandags ved Amagerbro Station.

Det konkluderer Region Hovedstaden i en redegørelsen om forløbet, der førte til dødsfaldet.

Til trods for forlydender om, at de personer i Akutberedskabet, der modtog opkaldene fra de alarmerende borgere skulle have spurgt, om den ukontaktbare person var grønlænder, så var det ikke tilfældet.

- Akutberedskabets personale spørger på intet tidspunkt i løbet af forløbet til borgerens nationalitet eller etnicitet, står der i redegørelsen fra Region Hovedstadens Præhospital Virksomhed.

Selv om akutberedskabet således bliver frifundet på dette punkt i regionens egen redegørelse, så står det fast, at der blev begået alvorlige personfejl.

- Der er ikke spurgt tilstrækkeligt grundigt ind til den ukontaktbare borgers tilstand. Der bliver ikke givet tilstrækkelig vejledning til indringeren om, hvordan den ukontaktbare borger skal hjælpes, og der bliver ikke lavet en klar aftale med indringeren om, hvilken hjælp der påtænkes sendt til den ukontaktbare borger, skriver regionen i dens redegørelse om hændelsen.

- Efter gennemgang af telefonsamtalernes lydfiler samt den skriftlige dokumentation, og på baggrund af samtaler med det involverede sundhedspersonale, kan det konstateres, at de sundhedsfaglige visitatorer ikke har fulgt Akutberedskabets retningslinjer. De sundhedsfaglige visitatorer vurderer, at der er tale om en svær beruselse. Der er ikke spurgt tilstrækkeligt grundigt ind til den ukontaktbare borgers tilstand, står der videre.

LÆS OGSÅ: Region Hovedstaden erkender fejl ved hjemløsedødsfald

LÆS OGSÅ: Hus Forbi: Hjemløse Daniel var sælger hos os

LÆS OGSÅ: Hjemløs døde på gaden: Pinligt og utilgiveligt!

LÆS OGSÅ: Mand døde i hendes arme: -Kommer hjemløse i anden række, når man ringer 112?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kender du ham? Brød ind til kvinde og...
bt.dk
Amalie Dollerup efter premieren: Jeg...
bt.dk
Dansker bag banebrydende forskning:...
bt.dk
Gymnasieelever raser over rektor:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx