Af - 12/03-14 22:29; Opdateret: 12/03-14 23:07

Dyhr sikrer fremtiden for spærregrænse-truet SFDyhr sikrer fremtiden for spærregrænse-truet SF

SF's nye partiformand, Pia Olsen Dyhr, er væsentlig mere populær end sin forgænger.

storybild

Forår i SF. Pia Olsen Dyhr skal nok sikre SF et resultat på den sikre side af spærregrænsen ved næste valg, siger politisk kommentator. (Billede: polfoto/arkiv)

Pia Olsen Dyhr (SF) får en om ikke varm så i hvert fald marts-mild velkomst af vælgerne. Med en score på 2,92 point ud af fem mulige placerer hun sig som Danmarks fjerde mest populære partileder kun overgået af Kristian Thulesen Dahl (DF) på førstepladsen og Johanne Schmidt- Nielsen (EL) og Margrethe Vestager (R) på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Dong-kaos og SF-exit lammer Thorning
Dong-kaos og SF-exit lammer Thorning

Det viser en måling, som YouGov har foretaget for metroxpress blandt et repræsentativt udsnit af vælgerne.

Annette Vilhelmsen sluttede sin tid som SF-formand som nummer sjok på popularitetsbarometeret med beskedne 2,44 point. Men faktisk lagde Vilhelmsen ud med samme pæne niveau som Dyhr, da hun debuterede på partiledernes popularitetsbarometer tilbage i december 2012.

Med en score på 2,99 point indtog hun ligesom Dyhr en midterplacering som nummer fem. Men bare to måneder senere faldt Vilhelmsen flere trin ned af popularitetsstigen til en næstsidste-plads.

Kommentator: Derfor tog vi fejl af SF
Kommentator: Derfor tog vi fejl af SF

Det kommer ikke til at ske for Pia Olsen Dyhr, vurderer politisk kommentator på Altinget.dk Erik Holstein.

- Vilhelmsen kom nærmest direkte ind på formandsposten fra byrådet i Kerteminde. Dyhr er væsentlig mere kompetent. Hun har to års ministererfaring, erfaring som folketingsmedlem siden 2007, og så er hun bedre til at overskue det politiske spil. Kommunikativt er hun også væsentlig stærkere end Vilhelsem, som jo ofte begav sig ud i sort snak, siger Erik Holstein.

Ekspert: Upopulære Vilhelmsen kan blomstre op
Ekspert: Upopulære Vilhelmsen kan blomstre op

Han tilføjer, at talen om, at SF kan lande under spærregrænsen ved næste valg må forstumme med Dyhr som formand:

- Hvis Vilhelmsen var fortsat som formand var det ikke utænkeligt. Men med Dyhr i spidsen for SF, vil partiet stabilisere sig på den sikre side af spærregrænsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx