Af - 26/03-14 12:19; Opdateret: 26/03-14 14:58

Politiet er efter racister på FacebookPolitiet er efter racister på Facebook

En række indlæg på Rigspolitiets officielle Facebook-side er blevet fjernet, og man overvejer om nogen af personerne bag skal retsforfølges.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Det er ikke 'breaking news', at folk generelt bliver en anelse mere bramfri, når de debatterer på de sociale medier som Facebook.

Fik én serviet - Sagsøger nu McD for millionbeløb
Fik én serviet - Sagsøger nu McD for millionbeløb

Men på Rigspolitiets egen facebook-side er debatten gået op i en spids, efter politiet tirsdag søgte hjælp i opklaringen af drabet på en ung mand.

Efterlysningen udløste flere stødende kommentarer og trusler.

Derfor skriver politiet onsdag på Facebook, at de har fjernet en række racistiske kommentarer:

- Vi har gjort det før, hvor der har været indlæg, der klart overskrider, hvad der er rimeligt at kunne læse på tryk. Det vil vi ikke acceptere, siger presseansvarlig hos Rigspolitiet, Carsten Andersen til mx.dk.

Pia K om Haribo-'racisme': Fuldstændig latterligt
Pia K om Haribo-'racisme': Fuldstændig latterligt

- Det er iøvrigt meget usmageligt, når det handler om alvorlige sager som drab. Men heldigvis er det kun få, der ikke kan finde ud af at te sig ordentligt, siger han og fortsætter:

Han oplyser, at politiets jurister ser på flere af de slettede indlæg, og de vil klart retsforfølge de pågældende personer, hvis juristerne vurderer, at der er brud på loven.

Det møder opbakning blandt danskerne.

- Håber virkelig I mener det alvorligt med retsforfølgelse på baggrund af racistiske udmeldinger. Det er på tide at få stoppet racismen her i landet. Tanke fører til ord. Ord fører til handling, skriver en kvinde.

Kommunikationschef fyret efter racistisk AIDS-joke
Kommunikationschef fyret efter racistisk AIDS-joke

En anden skriver noget så simpelt som: ENDELIG ! Tak for det!.

Hvad siger du er det på tide at politiet læser deres kommentare igennem eller skal man have lov til at skrive lige det man mener på Facebook?Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx