Af Jeppe Pedersen - 30/10-17 17:13

To unge drenge fandt 24-årigs lig: 'Politiets arbejde er under al kritik'To unge drenge fandt 24-årigs lig: 'Politiets arbejde er under al kritik'

Den 24-årige blev lørdag fundet død i vandet

Sag

Den 24-årige Tawob Khovishal blev lørdag fundet død i vandet i Frederikssund efter at være forsvundet i to uger. Nu rejser venner og familien en skarp kritik af politiet.

Klik her og se mere tv hos Localeyes.

Siden Tawob forsvandt 14. oktober, efter at havde været ude at sejle med en 22-årig ven, har flere 100 frivillige hver dag hjulpet til med at lede. Lørdag sluttede den store eftersøgning, da to drenge fandt Tawob Khovishals lig i vandkanten ved Strandvej i Frederikssund.

De to drenge havde trodset weekendens stormende vejrforhold, der højst sandsynlig var årsagen til, at liget af Tawob Khovishal var skyllet op. Netop, at det var de frivillige og ikke politiet, der fandt Tawob Khovishal, gør hovedpersonen bag den frivillige efterforskning og nabo til Tawob Khovishals forældre, Roba Al-Sharkawi, rasende.

»Jeg er slet ikke tilfreds. Det kan ikke være rigtigt, at det er to unge drenge, der skal finde et dødt menneske. Det burde ikke være vores arbejde. Han blev jo fundet meget tæt på, hvor båden befandt sig, og vi troede jo, at politiet ikke ledte efter ham der, fordi de vidste noget, vi ikke vidste. Men det har jo ikke været tilfældet,« siger Roba Al-Sharkawi og fortsætter:

»Det gør mig rigtig ked af det. For det har været to meget lange uger,« siger Roba Al-Sharkawi, der savner, at politiet hjalp mere til med at lede efter Tawob.

Tawob Khovishal var 14. oktober ude at sejle på Roskilde Fjord med en 22-årig mand, da der pludselig opstod en brand om bord på båden. Begge hoppede i vandet ved Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund, men kun manden, der ejede båden, blev efterfølgende reddet i land.

Den 22-årige blev først varetægtsfængslet og sigtet for brandstiftelse, der har udsat andres liv for fare. Subsidiært blev Tawob Khovishals venner og familie har nu fået en form for afslutning. Men det kom som et chok, da familien fik at vide, at Tawob var fundet død.

»Tawobs brødre, Savab og Shahab, troede hele vejen på, at de ville finde Tawob i live, og det smittede af på os andre. Derfor kom det som et kæmpe chok, da vi fik at vide, at Tawob var død,« siger Roba Al-Sharkawi.

Hun fortæller, at pladsen ved Strandgrillen, hvor de frivillige plejede at mødes og dele ruter ud hver morgen, blev fyldt helt op efter nyheden om Tawobs død. Og søndag holdt de en mindehøjtidelighed samme sted.

»Der stod vi alle og græd,« siger Roba Al-Sharkawi, der fortæller, at der er et tomrum, nu hvor de ikke længere skal lede efter Tawob.

»Det er mærkeligt, at det er slut. Vi er selvfølgelig lettet over, at vi ikke længere skal møde ind og lede efter ham, men vi havde fået en sammenhold i lokalsamfundet, og det forsvandt på et splitsekund. Vi stod der hver dag, og spiste morgenmad og aftensmad sammen. Privatlivet var sat på standby,« siger hun og sender en kæmpe tak ud til alle frivillige, der har hjulpet.

»Jeg er virkelig stolt over at se, at så mange ville hjælpe. Og tak til alle restauranter og butikker, der er kommet med mad til de frivillige.«

BT har talt med Nordsjællands Politi, der ikke vil kommentere på kritikken. Derudover havde de ikke flere kommentarer til sagen netop nu, da de stadig var i gang med at efterforske.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret lærer frygter det værste:...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Læge i desperat opråb: Løkke, du...
bt.dk
Irina efter bruddet: Sådan er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx