Af Ritzau - 20/01-17 10:25; Opdateret: 20/01-17 11:06

EL: Uklogt og farligt at sende styrker til SyrienEL: Uklogt og farligt at sende styrker til Syrien

Regeringen søger Folketingets opbakning til at sende danske specialstyrker ind i uroligt grænseområde.

storybild

Enhedslisten mener ikke, at danske soldater skal ind i Syrien. Partiet frygter, at de vil havne i konflikter, man slet ikke ønsker, forklarer udenrigsordfører Nikolaj Villumsen. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Keld Navntoft)

Når regeringen fredag formiddag mødes med Folketingets partier i Udenrigspolitisk Nævn, er det ifølge dagbladet Politiken, fordi den søger opbakning til at lade danske specialstyrker operere i syrisk territorium.

Men Enhedslisten har allerede før mødet gjort sin stilling op. Partiet er imod at sende danske specialstyrker til Syrien, fastslår udenrigsordfører Nikolaj Villumsen (EL).

- Det er enormt uklogt og meget farligt. Det kan ende med, at vi kommer i konflikt med de helt forkerte og i kampe, som vi slet ikke ønsker, siger han.

- Vi ved, at dele af koalitionen støtter ekstreme islamistiske grupper inde i Syrien. Blandt andet Tyrkiet og Saudi-Arabien. Og den irakiske hær, som vi kæmper side om side med, støtter Assad-regimet, siger Villumsen.

SF's udenrigsordfører, Holger K. Nielsen, udtrykker skepsis over for forslaget før mødet. Men partiet vil først tage endelig stilling, når regeringen har fremlagt sit forslag.

DF's Marie Krarup har allerede erklæret sig positivt stemt, mens de øvrige partier vil vente med at udtale sig til efter mødet i Udenrigspolitisk Nævn.

Her ventes forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) at redegøre for de nye opgaver under punkterne "Internationale operationer" og "Syrien/Irak".

Vedtages beslutningen, vil der være tale om en historisk vidtgående opgave for specialstyrkerne, skriver Politiken.

Ideen er at bekæmpe Islamisk Stat meget direkte i samarbejde med de irakiske styrker. Irakerne er blevet trænet af danske soldater gennem det seneste år.

Kampen mod Islamisk Stat har hidtil været koncentreret om byen Mosul, der ligger tæt på grænsen til Syrien i det nordvestlige hjørne af Irak, men det aktions- og arbejdsområde kan udvides.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken udenrigs- eller forsvarsministeren før nævnsmødet.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billeder vækker afsky: Turister gør...
bt.dk
10 spørgsmål du altid har haft lyst...
bt.dk
Eddie Skoller sætter...
bt.dk
Thomas Skovs far faldt om og bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx